Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 2. 2018 19:51 − 4169× − 12

Tommi Mäkinen věří, že letos pojede Toyota o tituly

Šéf továrního týmu Toyota Gazoo Racing Tommi Mäkinen je po první rally sezóny optimistou a věří svému týmu v boji o tituly.

Velmi příjemným překvapením loňské sezóny byly výkony navrátivší se Toyoty, která hned při první startu brala stupně vítězů a ve druhé odjeté rally dokonce zásluhou Jari-Matti Latvaly brala vítězství ve Švédsku. Tým pak přidal ještě výhru na domácím kolbišti ve Finsku zásluhou Esapekky Lappiho a k těmto výsledkům ještě přibyla dvě další pódia a výsledkem bylo třetí místo mezi konstruktéry. Letos máme odjet úvodní podnik sezóny Rallye Monte Carlo a tam si Yarisy WRC dojely hned pro dvě medaile, když nováček týmu Ott Tänak bral druhé místo a Jari-Matti Latvala dojel třetí. Na PowerStage pak chyboval Esapekka Lappi, jenž se připravil o čtvrté místo, které do té doby držel. Týmu se vstup do sezóny povedl a jeho šéf Tommi Mäkinen je přesvědčený, že letos bude finsko-japonský tým bojovat o příčky nejvyšší v celkovém hodnocení sezóny.

A před nadcházející Rally Sweden si u Toyota Gazoo Racing věří. "Švédsko je naše, pro Ogiera bude těžší tam zvítězit. Naši jezdci přemýšlejí následovně: Švédsko známe, máme srovnání s loňským autem a víme, jak si stojíme a že jsme silnější. Ostatní se také zlepšili, ale my víme, kde výkonově jsme. Například jsme si porovnali loňský podvozek s letošním a víme, že je mnohem lepší díky práci, kterou jsme v loňské sezóně odvedli," říká pro Motorsport News Tommi Mäkinen a pokračuje, "Jari-Matti loni ve Švédsku vyhrál, předvedl opravdu dobrý výkon a jsem si jistý, že rychlost mu nebude chybět ani letos. Ve Švédsku chce vítězství obhájit, myslím, že o vítězství bude probíhat vzrušující boj a nebudou v něm chybět všichni tři naši jezdci."

Když se podíváme na tabulku značek po první odjeté soutěži roku, tak Toyota se dělí o první místo s M-Sportem a jak Tommi Mäkinen říká, nevidí nic, co by mělo týmu zabránit v boji o tituly na konci sezóny. "Když se podíváme na soutěže následující po Švédsku, tak si myslím, že v Mexiku to bude mnohem lepší než vloni. Už máme zkušenosti s vysokými nadmořskými výškami a zapracovali jsme na motoru. Hodně si věříme, že máme na boj o oba tituly. Jari-Matti a Ott o ten jezdecký a když jsme v Monaku ukázali, že všichni naši jezdci mají na pódium, tak to nevypadá špatně ani s šancemi na titul ve značkách. A tento fakt naznačuje jak kvalitní máme jezdce, když se vrátíme do Monaka, tak kromě chyby Esapekky z poslední RZ nikdo chybu neudělal. Všichni tři jsou na velmi vysoké úrovni," uzavírá chválou své jezdecké sestavy Tommi Mäkinen.

Komentářů celkem: 12
1. 2. 2018 21:281
0 1
Jako dlouhodobý "Latvalovec"bych to Jarimu moc přál aby ten titul udělal.Když ne letos,tak už asi nikdy..
1. 2. 2018 21:282
0 1
O titul v jezdcích Ott, o titul pro továrnu celá Toyka...smajlík
1. 2. 2018 21:513
0 0
Já im to prajem, keď už im to dlhodobo nevychádza na Dakare a WEC, tak snáď vo WRC smajlík
2. 2. 2018 10:254
0 0
Jsem překvapený z ambicí, o kterých Makinen píše, pokud je myslí vážně... Vloni vyhráli jen Finsko, kde opravdu dominovali! Ve švédsku spadlo Latvalovi vítězství po hrubce Neuvilla do klína. (do té doby ztrácel ve Švédsku propastných 40 sec...) Jinak již jen 2x pódiové umístění a to je hodně hubený výsledek! (Sám Ogier9...) Z mého pohledu bude mistrem světa popáté Ogier a titul získá snadněji než vloni, protože jediný ze startovního pole opravdu umí jezdit hlavou, chytře a je konzistentní. Bude sbírat spoustu bodů na každé soutěži... Ostatní si budou brát body navzájem...
2. 2. 2018 10:265
0 0
Oprava... Ogier bude pošesté mistrem smajlík
haq
2. 2. 2018 12:286
0 1
Ogier vloni taky zrovna nevyhrával všude, Tanak na to má smajlík
2. 2. 2018 12:397
1 0
Původně napsal haq
Ogier vloni taky zrovna nevyhrával všude, Tanak na to má smajlík
Jel hlavou a všechny ostatní nechal bláznit. Ale Ott na to už má taky o tom žádná diskuze.
2. 2. 2018 13:328
0 0
To neměl Tommi říkat,protože po jeho slovech se Jari sesype jak domeček z karetsmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
2. 2. 2018 14:519
0 0
Původně napsal bavorak
To neměl Tommi říkat,protože po jeho slovech se Jari sesype jak domeček z karetsmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
To nemohl Makinen myslet vážně... Jari nestíhal u Fordu, VW a letos mu Tanak ukáže... Latvala o titul nepojede...
2. 2. 2018 14:5410
0 0
Původně napsal haq
Ogier vloni taky zrovna nevyhrával všude, Tanak na to má smajlík
Ogier se nehoní za vítězstvím v 1 rallye... O titul se jezdí jinak než předváděl loni Neuville... K čemu mu byly 4 vítězství?
2. 2. 2018 19:0711
0 0
Ogier jezdí z celého pole s nějvětší rezervou a když zatáhne jakože fakt, tak mu pořád nikdo nestíhá. První RZ na Monte byla vysoká škola kde ukázal jak na tom opravdu je proti zbytku světa a pak už to jen kontroloval. O další titul ho připraví jedině souhra nešťastných náhod. Že Neuville loni boural, trhal kola apod. rozhodně nebyla nešťastná náhoda. To už měl smůlu spíš Latvala když mu několikrát zdechlo auto.
2. 2. 2018 21:1712
0 0
Zajdo, Ogi je stoprocentně rally bůh, ale třeba letos na Monte udělal stupidnější chybu, než Thiery, ale ztráta byla díky divákům násobně menší. Štěstí? Kdo ví..
Kola na I20 ve stejném místě trhali i zbývající piloti Hyundai, zatímco ostatní to místo v pohodě projeli (Katalánsko). Mimochodem Mikkelsen loni otrhal taky víc aut od různých výrobců...
Nevím sice, co na Neuvillovi pořád někdo má. Vlastně vím - Ogi byl nabubřelý a arogantní dřív a teď jezdí za sympatický tým a Thiery má jen výhody, takže ho zastoupí.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!