Styllex motorsport cíl Dobšinské zimy nespatřil

Svůj první letošní start absolvoval o uplynulém víkendu i slovenský tým Styllex motorsport.

• První letošní start
• Technická porucha zapříčinila předčasné odstoupení
• Přípravy na sezonu pokračují

Stalo se tak během divácky populární soutěže Dobšinská zima. Pro tuto soutěž je charakteristický nejen její zimní termín, ale zejména s tím související povrch. Sníh a led, případně sníh rozbředlý s mixem šotoliny dělají tuto soutěž atraktivní nejen pro soutěžní posádky, ale samozřejmě i pro diváky.

„Zimní přestávka je pro mě skutečně velmi dlouhá. Proto jsem hledal možnost jakéhosi aktivního kondičního startu v rámci skutečných soutěžních podmínek, které zajišťují i bezpečnost a Dobšinská zima byla ideální volba. Navíc se jedná o pro mě domácí start a chtěl jsem tak potěšit nejen sebe, ale i slovenské fanoušky. Zkrátka před startem nám do sebe vše zapadlo a rozhodnutí o naší účasti tak bylo o to jednodušší,“ vysvětluje důvody své účasti pilot Martin Koči.

Posádka týmu Styllex motorsport ve složení Martin Koči – Radovan Mozner junior absolvovala v pátek krátký test, nastavila interiér vozu svým potřebám a dokončila přejímky před samotným startem. V sobotu dopoledne byly na programu seznamovací jízdy. Ty ovšem měly své specifikum a to se týkalo počtu průjezdu. Pořadatelé chtěli zachovat skutečně zimní podmínky, proto každá posádka směla absolvovat pouze jeden seznamovací průjezd každým testem.

Martin s Radovanem bohužel cíl soutěže nespatřili. Důvodem brzkého odstoupení posádky byla technická závada, která zastavila soutěžní vůz doslova několik metrů před letmým cílem druhého testu.

Martin celý závodní den shrnuje „První test byl hodně rozbitý, spíše jsem ho jen projel, protože mi bylo líto závodní techniky. Těšili jsme se právě na RZ2, která svým profilem byla již klasická rychlostní zkouška. Později jsem se díval na různá videa a podle měření náš čas nebyl před cílem nejhorší. Ovšem na kdyby se nehraje a my zkrátka soutěž nedokončili. Tak to bohužel někdy chodí…“

Tým Styllex motorsport v těchto dnech pokračuje v přípravě letošní sezony. Na konec února připravujeme tiskovou konferenci. Na ní pochopitelně zveřejníme nejen naše soutěžní plány pro rok 2018, ale zejména chceme představit nového strategického partnera. S tím souvisí i nový design soutěžního vozu. Již nyní si troufáme říci, že letošní barvy budou překvapením…

Komentářů celkem: 1
6. 2. 2018 16:01
0 0
Varmuža smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!