Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 2. 2018 20:09 − 4523× − 1

Když budou černá čísla, bude i motorsport

Značka Opel se do motorsportu vrátila s modelem Adam, s nímž se koná úspěšné pohárové závodění a stejný vůz jezdí také jako R2.

Málokomu v loňském asi ušel velký nákup ve světě automobilek, když francouzský koncern PSA koupil za více jak dvě miliardy dolarů od amerického General Motors značku Opel a jeho ostrovní mutaci Vauxhall. A jak říká magazínu Motorsport News šéf koncernu PSA Carlos Tavares, pokud značka dokáže zlepšit své hospodaření (to však bylo posledních 19 let pravidelně ve ztrátě), koncern Opelu nebude bránit v jakýchkoliv aktivitách v motorsportu. Tavares, který dokázal ozdravit skomírající ekonomickou situaci celého koncernu PSA si totiž plánuje, že by rád přivedl Opel zpět k zisku v roce 2020 s výhledem dalšího růstu v následujících letech. Když se toto rüsselsheimské značce povede, pak si bude moci v motorsportu působit, jak se jí zlíbí. To by mohlo z hlediska soutěžního sportu znamenat například posvěcení programu s vozem R5, který sice v podobě Corsy existuje, ale jedná se pouze o vůz Holzer motorsportu, který staví Adamy R2, ale dle všeho to nevypadá, že by existence soutěžní Corsy došla dále, než za jeden představený prototyp, protože R5 chybí posvěcení značky.

"Opel, stejně jako kterákoliv jiná značka v koncernu PSA, dostane šanci provozovat si svůj vlastní program v motorsportu okamžikem, kdy se značka dostane do černých čísel. Nic víc jim bránit nebude. V současné době není motorsportovní program Opelu příliš rozsáhlý. Existuje Adam, ale ten je hlavně pro značkový pohár, který Opel moc nestojí. Prioritou pro Opel je přežít po ekonomické stránce. To je klíčové. Nechci, aby se teď zaměřovali na něco jiného," říká Carlos Tavares.

"Nebudu říkat něco, co chcete slyšet, chci to říct popravdě, protože to je mi přirozené. Hned jak se Opel dostane do černých čísel, což cílíme k roku 2020, tak pak se můžeme o programu značky bavit. Rád bych viděl německé inženýry pracovat na programu v motorsportu, podobně jako v něm působí Francouzi, Španělé či Angličané a jakmile bude zajištěno přežití značky, tak je možné vše," dodává šéf koncernu PSA a jak lze číst z jeho slov, víc než Adamy v rally ještě nějaký ten pátek neuvidíme.

Komentářů celkem: 1
8. 2. 2018 20:44
0 0
Aby i ty Adamy do roku 2020 neskončily v propadlišti dějinsmajlík.Trošku pesimistický koment co?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!