Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 2. 2018 20:51 − 2511× − 0

Hayden Paddon se představí v Estonsku

Letos Hayden Paddon neabsolvuje kompletní MS a tak plánuje starty i v jiných šampionátech. Na Finskou rally se bude chystat v Estonsku.

Letos se do kalendáře soutěží konajících se v Pobaltí vrací Rally Estonia, která se poslední tři sezóny konala jako součást evropského šampionátu. Loni se však podnik s centrem v Tartu nejel, avšak organizátoři nesložili ruce v klín a naopak pracovali na návratu své soutěže, což se jim letos povedlo. Navíc ředitel soutěže Urmo Aava naznačuje, že organizátoři mají se svou soutěží v plánu opět návrat na mapu mezinárodních šampionátů, což ostatně zmiňoval při představení nového hlavního sponzora rally – Shell Helix. No a prvním krokem k mezinárodnu jsou zahraniční jezdci, kteří už se v Estonsku chystali na Finskou rally v letech 2011 a 2012, kdy se na startu ukázali například Martin Prokop, Thierry Neuville či Mads Ostberg, jenž dvakrát vyhrál.


… zatím první a poslední Paddonovo vítězství v MS

Letos na tuto tradici naváže Hayden Paddon, který se s továrním Hyundai i20 Coupe WRC představí v letošním ročníků. Pro Kiwiho to bude vítané rozšíření letošní osekané sezóny a Rally Estonia bude dobrým tréninkem na světovou Finskou rally. "Už se těším na červenec, kdy se v Rally Estonia ukážeme. V minulých letech jsem soutěž sledoval a moc se mi líbily tamní rychlé šotoliny, které jsou mým oblíbeným typem zkoušek. Soutěž bude také výbornou přípravou na Finskou rally a pro nás soutěž poslouží jako možnost testovat v podmínkách ostré soutěže. Skvělé bude také to, že do Estonska přivezeme vůz WRC, který na tamních rychlých zkouškách zajistí divákům zážitek a jsem si jistý, že si náš start užijí," říká ke svému startu Hayden Paddon.

K rozhodnutí o startu v Estonsku dodává Alain Penasse za Hyundai motorsport: "V minulosti jsme mohli vidět různé týmy startující na Rally Estonia v rámci přípravy na Finskou rally a zdálo se, že jim start posloužil docela dobře, takže jsme se letos rozhodli je napodobit a s jedou i20 WRC na soutěž vyrazit. Zkoušky v Estonsku jsou rychlé a rytmické a jsem si jistý, že jsou ideálním místem k přípravě na Finsko, které nás bude čekat pár týdnů po Estonsku. Navíc estonští diváci jsou velice zapálenými fanoušky rally, takže bude dobré, že jim nabídneme našim startem zábavu a jsem si jistý, že si užijí vidět vůz WRC v akci."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!