Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 2. 2018 19:27 − 3022× − 0

Mads věří, že Skandinávci budou letos ve výhodě

Mads Ostberg se ve Švédské rally ukáže s třetím továrním Citroenem a v rámci tréninku si střihnul dva domácí starty s Fiestou.

Zatímco v Monaku se Citroen prezentoval se dvěma auty (což by navíc měl být obvyklý počet po většinu letošní sezóny), tak na druhý podnik světového šampionátu se na sever vydá i třetí C3 WRC, protože na zatím jednorázové spolupráci se francouzský tým domluvil s Madsem Ostbergem, který bude týmovým specialistou na tento podnik, protože v něm za svou kariéru dokázal zajet pětkrát na pódiu a navíc má ze všech tří jezdců nejvíce startů, protože Norových 11 účastí na Švédské rally nepřekonají Kris Meeke (4 starty)s Craigem Breenem (5 startů) ani dohromady, Mads navíc patří mezi nejlepší letce na slavném Colin´s Crestu nacházejících se na RZ Vargasen, takže se dá očekávat, že C3 pořádně vyzkouší i z hlediska letových vlastností. Aby se na světový start pořádně připravil, odjel Nor dvě domácí soutěže se svou Fiestou WRC a ač na Sigdalsrally musel odstoupit kvůli problémům s brzdami, následující KNA Rally Finnskog dokázal vyhrát.

"Švédská rally pro mě má zvláštní význam a vždy jsem při ní byl rychlý, takže jsem šťastný, že jsem dostal šanci se vrátit k Citroenu," říká Mads Ostberg, jenž byl továrním pilotem versailleského týmu v letech 2014, 2015 a pokračuje, "doufám, že v průběhu seznámení se s autem v Satory a následného testovacího dne si dokáži rychle na C3 zvyknout. V každém případě jsem už v zimních podmínkách závodil, když jsem startoval na dvou zimních rally tady v Norsku, přičemž při druhém startu jsme vyhráli," dodává Mads Ostberg, který byl navigován Torsteinem Eriksenem, s nímž by měl letos startovat.

Vzhledem k panujícímu počasí pak Mads Ostberg očekává, že by povaha soutěže měla vyhovovat seveřanům. "Letos budou větší sněhové bariéry, takže cesty budou spíše užší a více technicky náročné, takže možní, že my Skandinávci budeme schopní vytěžit výhodu z těchto podmínek a našich větších zkušeností s nimi," uzavírá norský vítěz jedné světové soutěže. K angažmá Madse Ostberga dodává pár vět šéf Citroen racingu Pierre Budar: "Angažováním Madse, který ve Švédsku dojel pětkrát na pódiu, jsme jednoznačně posílili tým, protože zkušenosti jsou zde nutné vzhledem k omezenému počtu kilometrů, které se v MS na tomto povrchu najedou," uzavírá Pierre Budar.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!