Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
22. 2. 2018 22:20 − 3400× − 2

Al-Attiyah blízko startům s Yarisem

Nasser Al-Attiyah se po sezóně 2015 a obhajobě titulu mistra světa ve WRC2 stáhl do MERC a mimo to jezdí dálkové rally.

Jak jsme vás informovali již dříve, ve světovém šampionátu by se mohla brzy objevit čtvrtá Toyota Yaris WRC, protože o startech s tímto vozem jedná Nasser Al-Attiyah. Podle informací britských Motorsport News se v Puuppole již pomalu připravuje auto určené pro katarského jezdce, aby bylo v době konání Argentinské rally nachystáno a pokud vše klapne, aby mohl Katařan startovat. Pro 47 letého jezdce by šlo o debut s novou generací speciálů WRC, s předchozími vozy však v MS startoval, když sezónu 2013 jezdil s Fiestou WRC a o rok dříve s Citroenem DS3 WRC. Nejlepším výsledkem bylo čtvrté místo z Portugalska s francouzským vozem, další rok s britským speciálem přidal tři pátá místa, všechna na šotolině.

Druhý muž letošního Dakaru se letos chce vrátit mezi piloty speciálů nejvyšší kategorie a jak říká šéf Toyota Gazoo Racing Tommi Mäkinen, vše se dolaďuje, aby program mohl klapnout: "Pokračujeme v jednáních s Nasserem. Nic ještě není definitivně rozhodnuto, ale jsme připravení připravit mu auto pro Argentinskou rally," říká Mäkinen a dodává, že Nasser Al-Attiyah by s Yarisem nestartoval v továrních barvách, ale v roli soukromníka a s vlastním, zřejmě katarským, designem, "je soukromník. Nešlo by o čtvrté oficiální auto, tým zůstává se třemi vozy, ale Yaris bychom Nasserovi připravovali a servisovali. Snažíme se to zorganizovat tak, aby jeho auto bylo v servisu vedle našich, což by nám pomohlo s logistikou a dalšími věcmi."

Letošní program katarského jezdce by měl sestávat z vybraných podniků na šotolině a počátek by se měl odehrát v Argentině, tedy zemi, kde Nasser Al-Attiyah letos bojoval s Toyotou Hilux na Dakaru. "Bavíme se o pěti nebo šesti soutěžích a začínali bychom v Argentině a následovalo by Portugalsko se Sardinií a pár dalších soutěží. Bylo by skvělé, kdyby se k nám Nasser připojil, pozitivní přínos by to byl jak po komerční stránce, tak i po stránce zkušeností, které by získal. Nevím, jestli je nejrychlejší jezdec, ale jsem si jistý, že ví, čeho chce ve sportu dosáhnout," uzavírá Tommi Mäkinen.

Komentářů celkem: 2
23. 2. 2018 02:36
0 0
Je to borec a navíc má neomezený budget tak co by se nesvezl. Ostuda to určitě nebude.
23. 2. 2018 09:41 Upraveno 09:41
0 0
Tak o tom bych nepochyboval, že je to kvalitní jezdec, má u mě velký respekt, rád ho uvidím zase na trati. Ono se o tom spekulovalo již dlouho.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!