Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 3. 2018 00:45 − 2704× − 1

Fredrik Åhlin letos pojede ERC

Fredrik Åhlin se dvakrát neúspěšně pokoušel o britský titul, letos se však vydává z BRC do ERC a bude bojovat o titul na starém kontinentu.

Poslední dvě sezóny se švédský pilot pokoušel o úspěch na britských ostrovech, avšak v roce 2016 skončil s Fiestou R5 na čtvrtém místě a loni přišel za volantem Fabie R5 o titul v samém závěru šampionátu, když jej Keith Cronin překonal až na poslední soutěži BRC, kterou byla Isle of Man Rally. Pro letošní rok však Fredrik Åhlin rozhodl změnit šampionát a spolujezdce, když se spolu s Joakimem Sjöbergem a Fabií R5 vydá do mistrovství Evropy. Jeho hlavní pozornost pak bude soustředěna na JERC U28, kde s mladoboleslavským speciálem připravovaným britským týmem CA1 Sport pojede pod hlavičkou Leo Vegas WRT. Při pohledu na dosavadní Švédovy starty lze zjistit, že změna šampionátu v jeho podání bude poměrně radikální, neboť ve své kariéře na velké Evropě ještě nestartoval, mnohem více zkušeností má z MS, které se tak bude snažit na starém kontinentu zužitkovat.

Svůj program začne Fredrik Åhlin hned na úvodní soutěži ERC, tedy na Azorech. "Už vloni před poslední soutěží BRC jsem se rozhodl, že v roce 2018 chci nějakou novou výzvu. I přes to, že jsme nakonec titul ztratili rozdílem jednoho jediného bodu, tak můžu říct, že jsem hrdý na to, co jsme dokázali a už teď se těším na start v novém šampionátu," říká k letošní sezóně Fredrik Åhlin a pokračuje, "letos jsme začali velmi dobře, když jsme vyhráli první závod švédského v absolutní klasifikaci. Ve Švédské rally jsme bohužel museli kvůli technice odstoupit. Ale každý kilometr, který jsme s Joakimem strávili v autě byl důležitý. I přes to, že švédský výsledek nebyl takový, v jaký jsem doufal, pořád se v začátku sezóny jednalo o několik přínosných týdnů."

Jak už bylo řečeno, evropskou premiéru si Fredrik Åhlin odbude na Rallye Acores, kde se bude rozbíhat letošní mistrovství Evropy, které dle různých záměrů posádek slibuje velmi zajímavý ročník. A na jeho start se těší i Švéd, který by se měl v kontinentálním šampionátu objevovat s podporou výrobce pneumatik DMack. "Nedokáži dostatečně vyjádřit slova díků všem, kteří nás podpořili v tom, abychom byli schopní realizovat letošní program. Není žádným tajemstvím, že bychom se neobešli bez podpory sponzorů, přátel a rodiny. Jedna věc je jistá, budeme si letos užívat každou sekundu sezóny a cítím se silně motivován a soustředěný na předvedení co nejlepších výkonů a sesbírání neocenitelných zkušeností pro další nové výzvy v budoucnosti," uzavírá Fredrik Åhlin.

Komentářů celkem: 1
haq
2. 3. 2018 09:421
0 0
Ahlin asi nikdy nebude na světové úrovni ve špičce, je fajn že se poměří v ME, snad to bude zajímavá sezóna smajlík o titul by bojovat mohl.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!