Škoda Slovakia Motorsport přihlášen do seriálu ERC i U28

Díky podpoře společnosti ŠKODA AUTO Slovensko byl založen nový tým – ŠKODA Slovakia Motorsport.

• Nový tým ŠKODA Slovakia Motorsport
• Posádka Martin Koči – Filip Schovánek premiérově v seriálu ERC i U28
• Závěrečná fáze předsezonních příprav

Tým Styllex motorsport patří historicky k nejúspěšnějším slovenským rallyovým týmům, který získal nejen řadu domácích titulů, ale úspěchy slavil i na mezinárodní scéně. Od začátku letošního roku avizoval vstup silného strategického partnera. A tato skutečnost byla před několika dny oficiálně oznámena. Díky podpoře společnosti ŠKODA AUTO Slovensko byl založen nový tým – ŠKODA Slovakia Motorsport. Tento tým odstartuje do kompletního slovenského šampionátu s posádkou Martin Koči – Radovan Mozner junior, samozřejmě s vozem ŠKODA Fabia R5.

Martin Koči se ovšem po roční odmlce vrací i do prostředí mezinárodních závodů. V době oficiálního oznámení vzniku nového týmu totiž byla odeslána přihláška do seriálu ERC a následně i do kompletního seriálu U28, který je vypsán pro jezdce do 28 let pilotující vozy kategorie R5. ŠKODA Slovakia Motorsport tak má v plánu starty na Azores Rallye, Rally Canarias, Rally di Roma, Barum Czech Rally, Rally Poland a Rally Liepája.

V rámci závodů ERC usedne na horké sedadlo vedla Martina Kočiho opět Filip Schovánek, který s Martinem startoval již v loňské sezoně. „Seriál ERC pro mě znamená po dlouhé době návrat na nezpevněných povrch, který mám velmi rád a považuji ho za skutečný základ automobilových soutěží. Šotolina se objevuje přesně na polovině vypsaných závodů. Již nedílnou součástí je i náročná „barumka“, takže se s Martinem ukážeme i česko-slovenským fanouškům, což samozřejmě vždy potěší. Podle předsezonních prognóz bude letos jezdecká účast velmi kvalitní, takže se můžeme poměřit s evropskou špičkou. A na to se osobně velmi těším a jsem zároveň zvědav,“ okomentoval letošní plány spolujezdec Filip Schovánek.

Martin Koči se i letos zúčastnil Rally Monte Carlo v roli „ledového špiona“, pravidelně se věnuje fyzické a kondiční přípravě a díky zimním podmínkám využil tréninkový vůz k jízdě na kluzkém povrchu.

„Letošní program pro mě bude hodně náročný. Jsem opravdu šťastný, že se po roční pauze vracím do velkých závodů. Přípravě jsem věnoval veškerý svůj čas a věřím, že na Azorech budu dobře připraven nejen já, ale i vůz ŠKODA Fabia R5 a celý náš tým. Mé velké poděkování patří našim partnerům a lidem, kteří mi umožňují účast ve dvou šampionátech. Moc si toho vážím a pro úspěch týmu ŠKODA Slovakia Motorsport udělám naprosté maximum,“ říká pilot Martin Koči.

O nadcházejícím víkendu čeká tým dvoudenní šotolinový test.

Komentářů celkem: 4
2. 3. 2018 12:201
0 1
Ještě by to chtělo někoho do auta z Čech
2. 3. 2018 14:332
0 0
Nechápu proč... žádný importér Škody nenasazoval/je českého jezdce (UK, Belgie apod.), proč taky...
2. 3. 2018 14:403
0 0
U nás platí český importér starty ŠM u nás
2. 3. 2018 14:524
0 0
já nechápu proč tým importéra nepoužívá vlastní auto a proč mu importér auto nedodá, ale zatím se prezentují s autem soukromého týmu - na fotkách je auto p. Houště (61A), no uvidíme v Hustopečích pod jakým stanem budou stát - Stylex, nebo Keane ??
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!