Fabian Kreim posílí konkurenci v JERC U28

Dvojnásobný německý šampion Fabia Kreim letos vyrází s Fabií R5 od Raimunda Baumschlagera do mistrovství Evropy juniorů.

Po loňské úspěšné premiéře "velkého" juniorského ME, tedy JERC U28 určeného pro jezdce do 28 let věku startující s vozy specifikace R5 to vypadá, že tento formát soutěžení zůstává nadále lákavým a i v letošní sezóně přivede na kontinentální tratě zajímavé jezdce. Jedním z nich je bezesporu dvojnásobný německý mistr (sezóny 2017 a 2016) a vícemistr (sezóna 2015) Fabian Kreim, jenž na evropské kolbiště vyjede s podporou Škody Deutschland a vozem připravovaným rakouským týmem BRR. Cílem není nic menšího, než zisk titulu a aby byla posádka Kreim – Christian připravena na úvodní soutěž na Azorských ostrovech, má za sebou již testování v Lužici. Důvodem byl převážně fakt, že na šotolině startoval Fabian Kreim naposledy při loňské Hessen Rallye Vogelsberg, která však měla smíšený povrch a čistou šotolinovou soutěž absolvoval naposledy na sklonku roku 2016 při Coffee Day India Rally v rámci APRC.

"Očekávání máme velká. Je skvělé, že po jednom druhém místě a dvou titulech v Německu můžeme společně se Škodou Deutschalnd poměřit síly s těmi nejlepšími v mistrovství Evropy," říká Fabian Kreim a dodává k přípravě na Azory, "na šotolině je to velká zábava, hned od začátku jsem se za volantem Fabia R5 cítil pohodlně. Máme důvěru v auto, klidně už můžeme začít sezónu." Kromě zmíněné Azorské rally, která otevře sezónu ME, plánuje Fabia Kreim další podniky zařazené do JERC U28, tedy Kanárské ostrovy, Ralli di Roma Capitale v Itálii, Barum Czech Rally Zlín, Rajd Polski a Rally Liepaja.

V rámci mistrovství Evropy měl doposud Fabian Kreim šanci poměřit síly s konkurencí pouze dvakrát. Poprvé to bylo ještě s Adamem R2 v Yprách v roce 2014, kde dojel 11. mezi dvoukolkami, o dva roky později startoval ve Zlíně, kde dojel pátý. Zajímavostí Němcova tehdejšího startu je, že startoval s Fabií od Kresta racingu a s exemplářem, který vloni dovezl Romana Krestu při jeho comebacku na třetím místě. Letos však bude Kreim disponovat vozem z Rakouska od Raimunda Baumschlagera, tedy týmu, který má mezi svými jezdci též řadu úspěšných pilotů.

Na závěr dodává za Škoda Deutschalnd pár slov Andreas Leue: "Mistrovství Evropy je velkou výzvou, na kterou se náš tým už teď těší. Poté, co Fabian s Frankem svými tituly prokázali, že jsou dobrými reprezentanty značky, nastal čas na krok kupředu. Jsem přesvědčený, že jsou dostatečně vyspělí a schopní bojovat o titul v JERC U28," uzavírá Andreas Leue. Na závěr ještě jedna zajímavost z historie, pro německé zastoupení Škody se jedná o návrat na mezinárodní kolbiště po tří leté pauze, protože naposledy startovala se Seppem Wiegandem v sezóně 2014.

Komentářů celkem: 3
4. 3. 2018 22:581
0 0
V ME U28 se to začíná i letos velmi pěkně plnit.
Bude letos opět startovat “továrni” Peugeot.
A co někdo od nás (Černý, Mareš)?
5. 3. 2018 08:332
0 0
Černý má repre podporu, takže bych čekal, že bude pokračovat v JERC a navíc se objevila spekulace o jeho spojení s Gemini
5. 3. 2018 09:583
0 0
Spojení s Gemini asi už spekulace nebude (na konkurenci už bylo i pár fotografií Fiesty).
V repre sice je. Automaticky bych to ale neviděl na pokračování v JERC U28.
První podnik ERC už je velice blízko...navíc mám pocit, že se o tom samém víkmendu jede Valaška?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!