4. 3. 2018 19:04 − 1762× − 3

Soutěž o knihu Žlutomodrá rally zná své vítěze

Nápadů dorazila velká spousta a nebylo jednoduché najít dva vítěze.

Celý únor měli fanoušci automobilových soutěží možnost posílat náměty a témata, o kterých by chtěli číst v nových knihách z dílny nakladatelství People For Rally. Nápadů dorazila velká spousta a nebylo jednoduché najít dva vítěze.

Mladá Boleslav – Vyhrát knihu o historii Barum rally za nápad? Námět? Proč ne. „Do soutěže dorazilo přes padesát doporučení, za které všem moc děkuji,“ řekl Dan Porazil, organizátor soutěže a autor publikací o historii Barum rally, Rallye Škoda a Bohemia nebo životopisu Ladislava Křečka.

V kategorii „nejoriginálnějšího nápadu“ zvítězil Martin Mikulík ze Soběchleb. „V tomto případě se ani tak nejednalo o námět na knihu, byť pan Mikulík s návrhy přišel, ale líbilo se mi jeho pojednání o absenci české soutěžácké síně slávy. Takové té oficiální a s naplněným programem a stálou činností,“ vysvětlil pořadatel soutěže a doplnil, že další cenu si vybojoval Jan Daněk ze Zlína. „Zde jsem ocenil Janovo zaujetí kariérou Romana Kresty.“

Oba dva vylosovaní obdrží limitovanou edici knihy Žlutomodrá rally, kterou podepsalo devět vítězů historie Barum rally – John Haugland, Jiří Šedivý, Václav Blahna, Harald Demuth, Raimund Baumschalger, Václav Pech, Roman Kresta, Jan Kopecký a Franz Wittmann. Všem dalším účastníkům soutěže byla nabídnuta sleva při koupi knihy o Barumce jako malé poděkování.

A jaká témata do soutěže dorazila? Co se jezdců nebo spolujezdců týče, byla nejčastěji zmiňována jména Kresta, Pech, Kopecký, Triner, Blahna, Horsák, Hubáček nebo Sibera, dále Kotek, Enge nebo Štolfa. Přišly i příspěvky ze Slovenska. Tam by se nejraději četlo o jezdcích Drotárovi a Končekovi, dále by je zde zajímala historie Rallye Tatry nebo Košice. Několik nápadů se také týkalo Romana Vaškůje a jeho projektů Cowitra nebo CW sport. S tím souvisí i téma působení cizinců v historii české rally. Určitou část čtenářů by také zajímala četba o zaniklých soutěžích na našem území, především Rallye Vltava.

Více informací o projektech People for rally, stejně tak objednávky Žlutomodré rally naleznou čtenáři na stránkách www.peopleforrally.cz

Komentářů celkem: 3
4. 3. 2018 19:07
0 0
Já myslím, že na Romana je ještě brzy, že se ještě na tratích ukáže. Já bych byl pro zmapovat krásně historii legendární Valašské Zimy.
4. 3. 2018 19:19
0 0
Knížka o Vaškůjovi? To by chtělo asi hodně dobrého právníka smajlík
4. 3. 2018 19:41
0 0
S tou zimní Valaškou bych se přimlouvalsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!