Aleš Holakovský - eWRC.cz
8. 3. 2018 06:47 − 4095× − 0

Harmonogram a startovka sobotní želechovické besedy

Rally Klub Paseky, o.s. Vás zve na tuto sobotu do Želechovic nad Dřevnicí na 11. ročník Besedy se závodníky rally.

Program i startovní listina jsou letos mimořádně „nabušené“!

Pojďme si ve stručnosti představit hosty besedy, tedy aktéry z řad významných závodníků:

Od 16 hod: „Předjezdec“ – Tomáš Tomeček: Letošní stříbrný „sólový“ medailista závodu Africa Eco Race, dříve mnohonásobný úspěšný účastník Rallye Dakar v kategorii kamionů. Není většího odborníka na rozdíly mezi těmito závody.

Od 17 hod: Hlavní pole XI. Besedy se závodníky rally

Ladislav Křeček: Legenda české rally, jezdec továrního týmu Škoda v 80. letech, 5ti násobný absolutní mistr republiky, který v letech 1991-2000 nikdy neskončil v MČR hůře než 2. v absolutním pořadí! První, kdo se naučil v Čechách jezdit stabilně rychle se čtyřkolkou. Své žezlo předal na přelomu tisíciletí až Romanu Krestovi.

Petr Uhel: Také už legenda, v tomto případě spolujezdecká. Zatím sedminásobný absolutní mistr republiky. Poznáte jej i bez Václava Pecha? A co nám na něj poví? ;-)


Foto: Daniel Kusák

Jan Dohnal: Zvláštní případ české rally-scény. Postupnými kroky došel od amatérské Škoda 120 až do kokpitu trpělivě vypiplaného Fordu Focus WRC, se kterým jako jediný se starým dobrým dvoulitrovým WRCčkem úspěšně vzdoruje o několik generací mladším speciálům. Jediný Čech, který startoval s novým WRC specifikace 2017!

Vojtěch Štajf: Již více než 20 let stálice české rally scény (potkával se pár let na tratích ještě i s Láďou Křečkem). Autor řady zajímavých rally-projektů a uskupení. Vítěz MČR ve třídě 3, vicemistr ERC2 2015. Aktuálně patrně největší český specialista na starty na kulturně odlišném blízkém východě. Původní profesí novinář, takže mu dejte při besedě co proto ;-)

Filip Mareš: Má za sebou hvězdnou sezonu. Aktuálně patrně nejnadějnější mladý český pilot. Reprezentant České republiky a projektu Autoklub Peugeot Rally Talent. Loni druhý v Mistrovství Evropy v kategorii ERC3 a třetí v ERC Junior U27. V MČR první ve 2WD, ve třídě 6 i v Juniorech.

Václav Kopáček: Miláček diváků a všelidových davů! Byl by legenda, i kdyby skončil kariéru už teď. Člověk, který nemá s eNkem žádný soucit. Ale my chceme, aby už ho konečně někdo posadil do R5ky!

Martin Březík: Nejrychlejší pekař České republiky. Hlavně však trojnásobný (a úřadující) mistr v prestižní třídě 3., který nejrychleji začal jezdit až kolem padesátky. Kladivo na Kopáčka! ;-)

Marek Omelka: …a (zdaleka nejen) jeho zkušený spolujezdec, který má na kontě již 163 startů, jistě mnoho zážitků, a také se ve startovním poli ještě potkal s Láďou Křečkem.


Foto: Vitmin

Jaroslav Szeja: Jediný, kdo dokázal v posledních letech ve třídě 3 porazit Martina Březíka a vzít mu jeden titul. Loni po přechodu do Fiesty R5 obsadil 5. místo absolutně v MČR. Je znám dravou agresivní jízdou, ať jede s čímkoliv. Proslavil se také totální havárií na skoku při Valašské rally před 3mi lety.

Richard Pravda: Úřadující vicemistr Slovenské republiky ve třídě 3, kterého ale vídáváme i na moravských soutěžích. Společně s Martinem Březíkem a Markem Omelkou člen ČERVENÉ MRAVCE rally teamu, v jehož barvách se letošní beseda koná.

Billy Latif: Známý spolujezdec, který má na kontě ale i 18 startů jako jezdec. Bohužel musel ukončit sportovní kariéru po vážné nehodě při předsezónním testu v roce 2010, ale na rally nezanevřel a dál je součástí rallyového dění. Rok a půl byl spolujezdcem Jana Dohnala výše, takže tato dvojice bude moci za řečnickým stolem zavzpomínat jejich úspěšnou spolupráci, kdy se spolu stali s Cliem S1600 mistry MČR ve Sprintrally ve skupinách 2WD, A i ve třídě A6.

Program XI. Besedy se závodníky rally v Želechovicích nad Dřevnicí u Zlína:

1) 16:00-16:50: Beseda s Tomášem Tomečkem, stříbrným medailistou Africa Eco Race
2) 17:00-17:10: Nástup a představení přítomných rally jezdců a spolujezdců
3) 17:10-cca 19:15: Hlavní část programu – otázky na jezdce a spolujezdce (+ vložené akce)
4) 19:30-20:00: Autogramiáda jezdců + výdej bohaté tomboly
5) cca 20:00: Společné fotografování
6) 20:30-21:15: Soutěžní jízdy na rally-trenažeru: Posádky divák – závodník + vyhlášení vítězů (soutěž o ceny)
7) 21:30: Volná zábava a volné jízdy na novém rally-trenažeru

Dalšími vloženými body programu budou: Dražba nástěnných hodin ČERVENÉ MRAVCE rally teamu vyrobených ze závodního disku s výtěžkem pro Petra Grosse, křest nedávno vydané nové knihy mistra ve Sprintrally ve sk. N Petra Poulíka RALLY FOREVER, losování hlavní ceny tomboly – svezení v závodním voze při testu (vylosuje sám jezdec Petr Krajča, úřadující vítěz třídy 8 Rallysprint série 2017).


Foto: Josef Petrů

Pro prvních 50 návštěvníků besedy bude připraven dárek od Červených mravců a společnost VP Racing Fuels, hlavních partnerů letošní želechovické besedy se závodníky rally. Moderují Jan Vaškovič a Aleš Holakovský. Vstupné na besedu je jako vždy dobrovolné. U vchodu bude možné zakoupit lístky do tomboly a na soutěž na rally-trenažeru. Parkování možné na hřišti pod sokolovnou, příjezd od hlavní silnice Zlín-Vizovice.

Želechovickou besedu naleznete též na zde Facebooku: https://www.facebook.com/events/144658276227001/

Místo konání akce: TJ Sokol Želechovice (sokolovna), 4. května 48, Želechovice nad Dřevnicí, GPS: 49°13'1.535"N, 17°44'57.103"E

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!