Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 3. 2018 19:31 − 4369× − 7

Ruský bohatýr Alexey v ERC i letos

Alexey Lukyanuk se i pro letošní rok rozhodl pokračovat v evropském šampionátu s osvědčeným spolujezdcem a autem.

Mezi inventář mistrovství Evropy se v posledních letech zařadil u ruský jezdec Alexey Lukyanuk, který se do povědomí fanoušků zapsal jako jezdec, jenž svým stylem připomíná legendárního Colina McRae, když je jednou schopen zajet naprosto bezkonkurenčně a podruhé zrušit auto. V šampionátu starého kontinentu se Lukyanuk pravidelně pohybuje tři roky a zejména loňská sezóna byla jako na houpačce. Nejprve havárie z prvního místa na Azorech, následně výhra na Kanárských ostrovech. Pak přišla tragická nehoda na testech, po které se ruský pilot zotavoval ze zranění a do Fiesty R5 usedl opět až v Polsku, kde však na RZ2 havaroval z první příčky. Ve Zlíně dojel druhý a ač se nekonalo opakování strhujícího souboje s Janem Kopeckým z roku 2016, rozhodně svým výkonem jezdec nezklamal. Ve zbylých dvou soutěžích ME Lukyanuk havaroval, ale i tak bylo výsledkem celkové čtvrté místo v hodnocení ME.

Pro letošní sezónu má ruský jezdec v plánu obsadit opět šampionát starého kontinentu, nic se nemění na jménu muže po jeho pravici, když bude Lukyanukovi opět číst noty Alexey Arnautov a dvojice pojede s osvědčenou zlínskou Fiestou R5 z dílen H-Racingu. A minimálně na Azorských ostrovech bude Fiesta ruské posádky vyvedena opět v designu hlavního sponzora Qiwi. "Změnili jsme přístup k nastavování auta a začali spolupráci s novým inženýrem, který má velké zkušenosti z mistrovství světa. Máme za sebou testy v Itálii a a jak já, tak Fiesta jsme spokojení s kroky, které jsme provedli. Už se nemůžu dočkat, až to vše vyzkouším přímo na rychlostních zkouškách. Pořádně se připravuji a přemýšlím nad taktikou," říká k nadcházející sezóně Alex Lukyanuk.

Jelikož sezóna začíná Rallye Acores, bude zajímavé sledovat, jak se Alexi Lukyanukovi podaří do roku vstoupit, protože loni havaroval, ale v sezóně 2016 byl druhý. "Miluji Azorskou rally. Když jsme zde jeli v roce 2016 poprvé, tak jsme se docela rychle adaptovali na podmínky a na rychlostních zkouškách měli dobré tempo. Testy jsou zde úzké, poměrně technické se slušným gripem i přes to, že jejich samotný povrch je hodně sypký a to se mi líbí. Věřím, že naše předchozí zkušenosti nám pomohou. V plánuje je upravit loňský rozpis, protože 95 % zkoušek je stejných jako vloni," uzavírá vítěz 5 soutěží ME.

Komentářů celkem: 7
8. 3. 2018 20:441
0 0
Alexey Arnautor?Nemá to být Arnautov? OK,nic se nestalo jen malý překlepsmajlík
8. 3. 2018 20:462
0 0
Tady už mě zachrání jen omluva skrze nějakou tu hudební vypalovačku smajlík https://www.youtube.com/watch?v=CduA0TULnow
8. 3. 2018 21:023
0 0
Hele pane:todle není omluva!Jóó kdyby to byla třeba Tarja Turunen hm a nebo třeba staré pušky:Black Sabath,Deep Purple,Uriah Heep apod.
8. 3. 2018 21:544
0 0
A co účast ve velkém mistráku, z toho sešlo?
8. 3. 2018 21:585
0 0
hujer, abych to vzal tvým vkusem, tak by mě za ty překlepy čekala leda tak Highway to hell smajlík
Wladimeer, to je dobrá otázka, ale obávám se, že přihláška na Azory naznačuje...
9. 3. 2018 00:426
0 0
Přejme si více takových jezdcůsmajlík
haq
9. 3. 2018 12:117
0 0
Sice jede stylem bouda bedna ale je na co koukat, žádný šetření auta a taktizování smajlík Víc takovejch smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!