Tidemand ve vedení, Rovanperä zajel 4 nejrychlejší časy

Pontus Tidemand se spolujezdcem Jonasem Anderssonem mají po třetím ze čtyř dnů Mexické rally kategorii WRC 2 ve svých rukou.

› Pontus Tidemand a Jonas Andersson pokračují na Mexické rally s vozem ŠKODA FABIA R5 v dominantním vedení v kategorii WRC 2
› Jejich týmoví kolegové Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen se po odstoupení ve druhé zkoušce vrátili do soutěže a fascinující jízdou zajeli čtyři nejrychlejší časy
› Šéf ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek: „Mám radost z výkonu obou našich posádek, ŠKODA FABIA R5 opět prokazuje na obtížném šotolinovém povrchu svoji rychlost a spolehlivost.“

León/Mexiko, 10. března 2018 – Pontus Tidemand se spolujezdcem Jonasem Anderssonem (S/S) mají po třetím ze čtyř dnů Mexické rally (Rally Guanajuato Mexico) kategorii WRC 2 ve svých rukou. Úřadující mistři světa kategorie WRC 2 vedou ve svojí kategorii o 5 minut a 42 sekund a současně se posunuli na 7. pozici celkové klasifikace. Kalle Rovanperä a Jonne Halttunen (FIN/FIN) museli ve druhé rychlostní zkoušce po nárazu do velkého kamene odstoupit. Jejich vůz ŠKODA FABIA R5 se mechanikům továrního týmu podařilo opravit, takže finská posádka mohla v sobotu ráno podle regulí Rally 2 realizovat působivý návrat do bojů – zajela čtyři nejrychlejší časy a současně je aktuálně na 5. místě v kategorii WRC 2.

Potom, co Kalle Rovanperä a Jonne Halttunen (FIN/FIN) museli po nárazu do kamene ve druhé rychlostní zkoušce odstoupit, zajeli po svém návratu do soutěže v sobotu ráno na první rychlostní zkoušce dne nejrychlejší čas před svými týmovými kolegy Pontusem Tidemandem a Jonasem Anderssonem. Na dalších dvou rychlostních zkouškách byli ale úřadující mistři světa kategorie WRC 2 nejrychlejší a oba tovární vozy ŠKODA tak byly na náročných šotolinových tratích Mexické rally neporazitelné. Nicméně strategie obou jezdců byly jasně dané. „Pontus se musí soustředit na omezení rizika, zatímco Kalle musí na mexických zkouškách dát vše do získávání zkušeností. Naše ŠKODA FABIA R5 opět prokazuje na obtížném šotolinovém povrchu svoji rychlost a spolehlivost,“ vysvětluje šéf ŠKODA Motorsport Michal Hrabánek.

Na konci sobotní etapy má Pontus Tidemand v čele kategorie WRC 2 obrovský náskok, který shrnuje: „Je velmi těžké najít opravdu správný rytmus, ale myslím, že jsem ho nakonec našel. Vše je o nalezení správné rovnováhy. Když jedete příliš pomalu, ztrácíte koncentraci a vůz nefunguje tak dobře.“ Také 17letý Kalle Rovanperä plnil požadavky týmu a řekl: „Dnes ráno jsme museli být opatrní. Potom, co se nám stalo včera, se zaměřujeme na učení se a získávání více zkušeností.“

I když obě tovární posádky ŠKODA jely koncentrovaně a bezpečně, žádný ze soupeřů kategorie WRC 2 jejich rychlosti nestačil. Během soboty zajely na všech rychlostních zkouškách nejrychlejší časy ve své kategorii, Tidemand byl nejrychlejší pětkrát, Rovanperä čtyřikrát.

V neděli (11. března) posádky absolvují další tři rychlostní zkoušky s celkovou délkou 46,46 km, mezi nimiž nebude chybět ani „powerstage“ Las Minas. Vyhlášení vítězů proběhne v neděli ve 14:30 (místního času). Centrem Mexické rally je město León, což je páté největší město Mexika, situované přibližně 400 kilometrů severozápadně od hlavního města Mexico City.

Průběžné pořadí Mexické rally po 3. dni (WRC 2)
1. Tidemand/Andersson (S/S), ŠKODA FABIA R5, 3:34.27,3 h
2. Greensmith/Parry (GB/GB), Ford Fiesta R5, +5.42,6 min
3. Heller/Olmos (RCH/RA), Ford Fiesta R5, +12.18,8 min
4. Bulacia Wilkinson/Mussano (BOL/RA), Ford Fiesta R5, +20.30,6 min
5. Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), ŠKODA FABIA R5, +1:02.55,1 h

Číslo dne: 7

Tovární jezdec týmu ŠKODA Motorsport není na Mexické rally pouze vedoucím mužem kategorie WRC 2, ale je také na 7. místě celkové klasifikace.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!