Talentovaný Petr Semerád bude ozdobou víkendu

Je mu teprve 16 let a už nějaký rok na Autodromu v Sosnové krotí silnou čtyřkolku.

Krom toho stihl se stát Mistrem ve třídě F4 FIA Central European zone a úspěšně absolvoval několik rallysprintů. Řeč je o našem současném největším talentu a tím je mladý Petr Semerád. V letošní sezóně ARS má nakročeno k absolutnímu vítězství, když mu v posledním závodě stačí dojet do desátého místa. Ohrozit jej ještě může Jindřich Majer (BMW) a Miloš Feigl (Mitsubishi). Ve dvoukolkách už Jindra Majer může slavit, protože již nemůže být předstižen. O druhé místo ještě svedou bitvu Leoš Hradil (Škoda) a další nadějný mladík Lukáš Krupička (Ford). Zdá se, že většina mladých talentů využívá závody na okruhu v Sosnové k rozvíjení svého talentu. Vždyť za jednu zimní sezonu najezdí v různých klimatických podmínkách více než 200 ostrých kilometrů a to už je nějaká škola.


Foto: Jakub Vomáčka

Ve třídě 1 bude boj do posledního metru, když vedoucí Filip Strahal (Honda) potřebuje k jistotě druhé místo. Naopak Tomáš Jarosil (Citroen) musí vyhrát a Filip by musel skončit třetí, aby se štěstí přiklonilo na stranu Tomáše. Třetí Marek Hons se může ještě posunout na druhé místo v případě špatného výsledku Tomáše. Ve třídě 2 doslova kraluje Jindřich Majer, který už nemůže být předstižen. O druhé místo za létajícím Jindrou si to rozdají Aleš Gollner (Honda) a Michal Suk (Ford). Ve třídě 3 by měl vítězství potvrdit Václav Bumbálek (Mitsubishi) výsledkem do desátého místa. Druhý Michal Nový (Subaru) má tak už jen teoretickou šanci, pokud se Václavovi nebude dařit. Třetí místo drží s přehledem Vladimír Hanzl (Ford). Ve třídě 4 je již jasným vítězem Leoš Hradil (Škoda), před Lukášem Krupičkou (Ford). O třetí místo se však ještě rozhoří boj mezi Lukášem Vojtěchovským (Ford), Dominikem Mladým (Ford) a Ondřejem Havlem (Fiat). Třídě 5 dominuje v poslední době Tomáš Kudrna (BMW), ale vítězství ještě jisté nemá. Při výpadku by se z vítězství mohl radovat zatím druhý Ondřej Zdražil (Renault). Jan Zubatý (Citroen) bude hájit ještě zuby-nehty třetí místo před Martinem Mlejnkem (Peugeot) a Petrem Kolářem (BMW). Třída 6 má již jasného vítěze v osobě Petra Semeráda (Mitsubishi). Na druhého Miloše Feigla se ještě pokusí zaútočit Tomáš Hrazdíra (oba Mitsubishi).

Posledním osmým závodem to však pro nejlepší závodníky Autodrom Rally Série ještě letos nekončí. Hned v neděli 18.3. se totiž představí ti nejlepší před plnými tribunami autodromu při Jarním Setkání Mistrů volantu, kde je v rámci doprovodného programu doplní účastníci dálkových soutěží.

Více informací včetně kalendáře, přihlášek, propozic, výsledků a akreditačního formuláře najdete na www.autodrom.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!