Co nabídne MOGUL Dakar Setkání?

Už nadcházející neděli 18. března se na Autodromu v Sosnové odehraje největší setkání dakarských závodníků.

Autodrom v Sosnové u České Lípy letos hostí již čtvrtý ročník MOGUL Dakar Setkání, což je největší setkání dakarských závodníků v České republice a dost možná i v Evropě. Vidět na jednom místě tolik dakarské a offroadové techniky je unikum a tato akce každoročně přiláká do Sosnové tisíce diváků. Dakar je v České republice velmi populární a na nadcházející neděli se do Sosnové chystá téměř kompletní česká dakarská špička.

V letošním roce dakarské závodníky doplní závodníci z dalších cross country maratonů a offroadových soutěží, takže startovní pole bude skutečně pestré. Můžeme potvrdit, že diváci uvidí při MOGUL Dakar Setkání celkem 20 kamionů z Dakaru, 15 offroadových závodních automobilů a k tomu několik motocyklů a čtyřkolek. Z těch největších hvězd jmenujeme účast týmu Tatra Buggyra Racing a jezdců Martina Kolomého a Martina Šoltyse, Big Shock Racing Martina Macíka, Barth Racing, Klymčiw Racing, MRG Racing, South Racing a další. Diváci se budou moci setkat i s oběma dámskými účastnicemi letošního Dakaru, kterými jsou Olga Roučková a Gabriela Novotná. Lákadlem je jistě i účast týmu MKR Technology, který pro zahraniční závodníky připravuje pro Dakar kamiony Reanult. Techniku budou týmy předvádět na atraktivní trati Autodromu v Sosnové osmkrát, během celodenního programu v neděli. Dakarské exhibice doplní závěrečný závod těch nejlepších z Autodrom Rally Série, což jsou závody rally automobilů na Autodromu v Sosnové.

Autodrom v Sosnové prochází v tomto roce rekonstrukcí a podstatná část tratě dostala nový asfaltový povrch. Mění se i zázemí autodromu a také divácká místa. Divákům bude umožněno se pohybovat ve větší části okruhu, kde bude možné se dostat do blízkosti offroadové tratě, která zejména v případě dakarských speciálů bude hodně zajímavá. Vzhledem k nestálosti počasí je ale nutné počítat s tím, že v offroadové části okruhu, a na takzvaném valu v protilehlé části oproti tribunám, může být blátivo. Proto divákům doporučujeme, aby do těchto míst vyrazili s vhodnou obuví. Není to nic mimořádného a diváci, kteří navštěvují motokros, autokros nebo jiné offroadové závody jsou na podobné podmínky dobře zvyklí. Okolí tribun a prostory servisního zázemí Autodromu v Sosnové tvoří asfaltové plochy a zde není třeba se bláta obávat. O zážitek tedy nepřijdou ani ti, kteří se nebudou chtít umazat. Vzhledem k očekávanému náporu diváků doporučujeme, abyste dobře zvolili čas příjezdu na Autodrom v Sosnové, protože v těch nejvypjatějších dopoledních časech je třeba počítat s pomalejším provozem a složitějším parkováním na odstavné ploše u autodromu.

Diváci během celodenního programu MOGUL Dakar Setkání budou moci mimo jiného shlédnout i několik exhibičních vystoupení na autodromu, kde za pozornost jistě stojí ukázka okruhového trucku Buggyra, který předvede David Vršecký či Adam Lacko. Pořádnou show každoročně předvádějí i driffteři a diváci se těší i na exhibiční závod RC modelů dakarských trucků, kterých se letos do Sosnové sjedou více jak dvě desítky.

Na autodromu v Sosnové také nevynechejte výstavu dakarských modelů a třeba také možnost ulovit podpis některé z hvězd Dakaru současnosti i minulosti. Jednou z možností bude oficiální velká autogramiáda, a také třeba setkání bývalých závodníků LIAZu, kteří budou u ex-dakarských speciálů LIAZ podepisovat pro tuto příležitost speciálně vydaný plakát. Při MOGUL Dakar Setkání se tedy nikdo nebude nudit.

Více informací na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 2
14. 3. 2018 07:18
0 0
Možná by bylo dobré rozdělit startovku po kategoriích Moto, Quad, Auto + SxS a Kamion, tak jak to je na běžných cross country soutěžích. A možná by bylo dobré rozdělit FIA auta od těch ostatních. Jinak pěkná účast smajlík
14. 3. 2018 07:18
0 0
Možná by bylo dobré rozdělit startovku po kategoriích Moto, Quad, Auto + SxS a Kamion, tak jak to je na běžných cross country soutěžích. A možná by bylo dobré rozdělit FIA auta od těch ostatních. Jinak pěkná účast smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!