Vlastimil Resl - eWRC.cz
16. 3. 2018 21:35 − 3958× − 2

Člověk míní – život mění

Přestože po loňské sezóně zvažoval Zdeněk Pokorný konec rallyového účinkování, nakonec se rozhodl s Fabií R5 pokračovat.

Absolvovat s ní hodlá Pohár 2+ v rámci Rallysprint série. Ještě bohatší závodní program čeká jeho dceru Sandru, která mimo jiné plánuje kompletní dvoudenní šampionát. Sezónu oba zahájí již zítra účastí na Garáž.cz testovací RZ Žiželice.

Svoji nejúspěšnější sezónu loni absolvoval Zdeněk Pokorný. Spolu se spolujezdcem Richardem Lasevičem spatřili cíl všech deseti absolvovaných podniků a v Mostě a Příbrami dokonce vybojovali umístění v první desítce absolutního pořadí. „Takové výsledky jsem popravdě ani nečekal. Nabízela se tak možnost v nejlepším skončit. Tím spíše, že můj loňský týmový kolega Honza Černý dostal od týmu Gemini nabídku na absolvování kompletní sezóny a přijal jí. Já tak zvažoval prodej fabie, konec účinkování na republikové úrovni a pouze občasné svezení na volných podnicích pro zábavu. Nakonec však došlo s Honzou Černým k dohodě, že mi bude auto nadále servisovat a naše spolupráce bude touto formou pokračovat. S Ríšou Lasevičem tedy absolvujeme Pohár 2+, případně jeden, dva vybrané dvoudenní podniky. Vše, co jsem si chtěl v soutěžích splnit, se loni podařilo. Letos si tak hodlám jen užívat svezení s tak úžasným autem, jakým je Fabia R5,“ přibližuje své plány pražský pilot.

Právě dvoudenní podniky – tedy kompletní MMČR – budou prioritou Zdeňkovy dcery Sandry. „Po loňské premiérové republikové sezóně bude letos Sandra pokračovat se svojí imprezou a spolujezdcem Jirkou Skořepou. Jejím cílem je umístit se co nejvýše v Dámském poháru. Pokud bude dostatek finančních prostředků, ráda by se také ukázala v Pačejově. Tam se jí loni moc líbilo. Díky novým sponzorům, kteří se objeví na jejím autě, zřejmě absolvuje též jeden nebo dva závody na Slovensku,“ přidává další plány rodinného týmu Zdeněk.

Obě posádky zahájí sezónu již zítra na Garáž.cz Testovací RZ Žiželice. „Od Pražského Rallysprintu jsme v závodním autě neseděli. Já navíc ani nebyl v Čechách. Moje zimní příprava vypadala tak, že jsem dva a půl měsíce jezdil na skútru. Prioritou tedy je rozjet se před sezónou. Sandra hned další víkend pojede Valašku, já se budu těšit na dubnovou Kopnou,“ končí své povídání jezdec, který svoji kariéru zahájil už koncem sedmdesátých let minulého století.

Komentářů celkem: 2
16. 3. 2018 21:491
0 0
Krásné a netradiční designysmajlík
16. 3. 2018 23:512
0 0
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!