Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 3. 2018 18:57 − 2314× − 0

Chris Ingram letos v ERC s Toksportem

Chris Ingram letos spojil síly s tureckým Toksportem a bude jedním ze dvou pilotů týmových Fabií R5.

Manchesterský rodák patřil do loňské sezóny mezi jedny z největších stálic juniorského mistrovství Evropy, protože absolvoval všechny doposud odjeté sezóny a čtyřleté snažení loni korunoval titulem. Za vítězství v JERC U27 od sezóny 2017 náležela nově odměna 100 000 € na starty s vozem R5 v ME a Brit se tedy letos plánuje posunout o úroveň výše a zapojit se do bojů "velkých kluků" s erpětkama. Dlouho však bylo okolo konkrétních plánů Chrise Ingrama ticho po pěšině, teprve před nedávnem Brit oznámil, že pro tento rok spojuje síly s tureckým týmem Toksport WRT a s jednou z jeho Fabií R5 absolvuje vybrané podniky ME. A jak prozrazuje seznam přihlášených na Rallye Acores, své letošní evropské tažení začne Brit hned na úvodním podniku sezóny.


Fabia R5 v barvách nového sponzora 11°

"Možnost závodit na úplném čele evropského šampionátu byla už dlouho mým cílem. Díky odměně 100 000 € za titul v juniorském ME pro jezdce do 27 let, který jsem loni získal, se můj sen stává skutečností. Proběhla velká řada jednání a na stole byla celá řada možných nabídek, takže vybrat si tu správnou bylo neuvěřitelně těžké," popisuje průběh zimní přestávky britský jezdec.

Z různých možností si nakonec vybral spolupráci s tureckým Toksportem, který na poli motoristického sportu působí od roku 2002 a v rally v poslední době připravoval například Fiestu R5 vícemistru světa ve WRC2 Abdulazizovi Al-Kuwarimu. "Po setkání se se zástupci týmu v únoru v Německu si jsem velmi jistý svým rozhodnutím, protože se jedná o špičková tým dělající tento sport s vášní a jejich nabídka byla příliš dobrá na to, abych ji odmítnul. Mají stejnou touhu po vítězství jako já, takže má volba mi dává smysl! Už se nemohu dočkat až s Fabií R5 a novým týmem poprvé odstartuji na Azorských ostrovech. Navíc jde o jednu z mých nejoblíbenějších soutěží. Současně před námi však stojí velká výzva," uzavírá Chris Ingram.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!