Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 3. 2018 20:14 − 1827× − 0

B. Magalhães bude program skládat závod od závodu

Bruno Magalhães loni velmi překvapil svými výkony se Škodou Fabií R5 a rád by letos navázal na své loňské druhé místo celkově v ME.

Loni vstupoval Bruno Magalhaes do sezóny s tím, že odjede Azory a pak se uvidí. Jenže i díky problémům dalších favoritů slavil Portugalec v cíli vítězství a stal se lídrem ME. Když poté dojel třetí na Kanárských ostrovech, podařilo se mu počínaje řeckým kolem ME zajistit podporu od řecko-kyperské rejdařské společnosti Seajets, která je současně hlavním sponzorem Akropolis rally. Následně absolvoval Magalhaes zbytek sezóny ME a teprve devátá místa z asfaltového Rzeszowa a Zlína jej připravily o naděje na titul. Ten potřetí v řadě připadnul Kajetanu Kajetanowiczi a na Portugalce "zbylo" druhé místo. Úvozovky jsou však právem, protože se jedná o největší mezinárodní úspěch Bruna Magalhaese a když letos Kajetanowicz plánuje přestup do WRC2, zůstal trůn pro mistra Evropy volný. A o něj by rád portugalský jezdec bojoval.


Foto: fiaerc.com

Jenže jako vloni to s ním vypadá z hlediska rozpočtu, když plánuje jít soutěž od soutěže a dávat dohromady potřebný budget. "Půjdeme závod od závodu. Cílem bude opět odjet všechny soutěže, ale někteří sponzoři, kteří se hodně podíleli na loňské sezóně už oznámili, že nebude možné v tom pokračovat i letos. Ale budu se snažit," říká odhodlaně Bruno Magalhaes, jehož Fabie R5 bude na Azorských ostrovech vyvedena ve velmi podobných barvách jako v loňské sezóně ME.

A když už jsme u vzpomínání na minulý rok, Azory byly vůbec první výhrou Bruna Magalhaese v mistrovství Evropy. "Na loňský rok mám samé dobré vzpomínky, neočekával jsem, že bych dokázal vyhrát a proč by se tu nemohlo podařit zopakovat i letos? Soutěž má charakter sprintu a obsahuje hodně krátkých rychlostek, konkurence je dost vyrovnaná a ne vždy se povede dohnat ztrátu. Protože zkoušky jsou hodně úzké, je velmi snadné dostat defekt, když o něco ťuknete bokem pneumatiky. A pak je třeba vzít do úvahy počasí. Na jednom konci ostrova jsou zimní podmínky a na další je to jako na pláži, takže nikdy nevíte, co očekávat," dodává loňský vítěz k soutěži. A právě počasí může hrát roli, protože se objevují náznaky, že by kvůli podemletí cest po nedávných deštích mohl rušit ikonický test Sete Cidades.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!