10. 5. 2006 00:00 − 3389× − 69

První informace o Rally Bohemia 2006

Pořadatelé 33. Rally Bohemia dnes v sídle Autoklubu ČR představili novou podobu tradiční soutěže.

Pořadatelé 33. Rally Bohemia dnes v sídle Autoklubu ČR představili novou podobu tradiční soutěže. Soutěž s novým pořadatelským zázemím, jejímž hlavním partnerem zůstává Škoda Auto, a.s., odstartuje v pátek 14. července supererzetou na autodromu v Sosnové u České Lípy. Pořadatelé tentokrát, po stížnostech z předchozích ročníků, povolili převoz soutěžních speciálů na autodrom do Sosnové na vlecích. Od toho si slibují snížení nákladů pro soutěžící a také více času pro rozhovory s jezdci, které si budou moci návštěvníci autodromu poslechnout. Startovní pořadí na autodromu v Sosnové bude obrácené a vyvrcholením bude start vozů zapovězené kategorie WRC a KITů, které na Sosnové odkrouží dvojnásobný počet kol. Pro diváky bude připravena velkoplošná obrazovka, kde uvidí rozhovory s jezdci a také záběry ze šotolinového úseku, kam z tribuny obvykle není vidět.

Již zmíněný start vozů kategorie WRC se pořadatelům podařilo domluvit za předpokladu, že se bude jednat o vložený závod pod názvem „Super race“. Vozy zařazené v této kategorii budou startovat 15 minut za posledním vozem evropského poháru a budou tak uzavírat startovní pole. Jejich hodnocení bude oddělené a navíc v sobotu a v neděli nepojedou poslední sekci dané etapy! Dalším zpestřením startovního pole bude vložený závod historických soutěžních vozů.

V sobotu ráno čeká na diváky jedna rychlostní zkouška v blízkosti Mladé Boleslavi a pak již následuje přesun na Liberecko a Jablonecko, kde se nachází zbytek rychlostních testů. Rychlostní zkoušky či jejich části jsou vesměs staré známé nebo staronové, které se jely v minulosti při Rally Paramo Liberec, či Rally Škoda. Mezi názvy rychlostních testů či místy, kudy RZ vedou, se tak objevují pojmy rallyovým fanouškům dostatečně známé – třeba Sychrov, Návarov, Malá Skála, Vratislavice, Smržovka nebo Hodkovice.

Pořadatelé přislíbili na zítra, tedy 11.5.2006, spuštění oficiálních stránek 33. Rally Bohemia, kde budou k dispozici všechny potřebné informace, harmonogram a následně i slepé mapy.

Pořadatelé předpokládají účast několika vozů kategorie WRC, z nichž nejpravděpodobnější je start Jana Kopeckého s Fábií WRC. Předpokládá se rovněž účast dalšího českého juniora v MS, a to Martina Prokopa. Z českých jezdců se představí celá kompletní špička v čele s obhájcem loňského prvenství Vojtěchem Štajfem. O pořádný bodový příděl jistě bude bojovat Václav Pech a další jezdci MMČR. Zpestřením bude start dosavadního rallysprintového suveréna Josefa Semeráda, který se celého velkého mistrovství neúčastní.

Komentářů celkem: 69
Anonym IP:85.160.179.143
11. 5. 2006 22:45
0 0
Každýmu bych přál aby zkusil jaký koliv Ačko uřídit a něco předvést.Mnoho z vás by změnilo názor.
11. 5. 2006 22:54
0 0
Z FIA a FAS jsou jasně daná pravidla hry. V rámci nich se pořadatel snažil vymyslet co nejleší kompromis pro všechny zúčastněné strany - tedy i pro diváky. WRC musí jet na konci, protože nesmí zastínit ME. Nejedou poslední sekci každého dne, aby se jim mohla věnovat dostatečná pozornost po oba dny dříve než dorazí ME. Pokud se to někomu nelíbí, může klidně zústat doma. Mimochodem WRC bude nejméně 5 dle předběžných jednání by se počet mohl přiblížit číslu 10.
11. 5. 2006 23:08
0 0
Pokud pojedou wrc vozy na konci soutěžního pole a zejména 15 minut za posledním autem, měl by před nimi jet alespoň 1 předjezdec (mezipředjezdec ?!), který by upozornil trpělivé diváky, že se opět něco jede, možná by pro JK/FS bylo lepší, kdyby jeli jako předjezdci. Ale mě se to i tak bude líbit a počkám si u tratí na ně! A pokud bude většina diváků odcházet, jako že asi bude, budu velice smutná.
11. 5. 2006 23:35
0 0
předjezdec před WRC jeden pojede. Jako předjezdci jet WRC nemohou - nemají maják a repro. Předjezdci plní bezpečnostní roli, mají své úkoly.
Anonym IP:84.242.94.41
12. 5. 2006 09:46
0 0
Startu asi 10 WRC na bohemce moc nevěřím.Kdo se postaví na start jen tak pro zábavu a stratí tím možnost bodovat do mistrovství republiky
12. 5. 2006 11:55
0 0
To Ayrton: Tuhle verzi uz jsem taky slysel (kdyz mel jet Schwarz druhej den s octavkou jako predjezdec prave pri Bohemce), ale zajimavy je ze v Portugalsku jel letos Sordo jako predjezdec s Xsarou WRC a tusim loni nebo predloni stejne tak Sainz. Takze asi to pujde... (a pridelat na strechu majak a repro je ten posledni problem,rekl bych)
Anonym IP:84.244.84.178
12. 5. 2006 12:47
0 0
AŽ NA PÁR VYJÍMEK, KTERÝM DĚKUJI ZA OBJEKTIVNÍ NÁZORY, JSTE TU BANDA TUPOUNŮ A IGNORANTŮ...KDYŽ SE PŘED ROKEM PŘIŠLO ZE ZPRÁVOU, ŽE WRCY KONČÍ, TAK TU VŠICHNI NA FÓRU PSALI, JAK JSOU VŠICHNI Č....I A K....I! DNESKA, KDYŽ SE JEDEN Z POŘADATELŮ MČR ROZHODNE ÚČAST WRCŮ POVOLIT, TAK TAKY ŘVETE, ŽE JE TO CHUJOVINA. TAK UŽ SI KONEČNĚ UVĚDOMTE CO CHCETE!!! BUĎ BUĎTE RÁDI, ŽE WRCA V ČECHÁCH ALESPOŇ NA BOHEMCE A V KRUMLOVĚ POJEDOU A ŽE JE ZASE BUDEME MOCI VIDĚT NA VLASTNÍ OČI. A JEZDCI, KTERÝ WRCI MAJÍ V GARÁŽI SE URČITĚ BUDOU CHTÍT SVÝM VĚRNÝM FANOUŠKŮM UKÁZAT... A PATŘÍ JIM ZA TO DÍK.
12. 5. 2006 13:06
0 0
Každopádně přeci fandíme a jezdíme na Rally a ne jenom na WRCsmajlík
Anonym IP:62.209.200.51
12. 5. 2006 13:48
0 0
Je nás spousta,co smutníme po zlatých časech WRC v Čechách a Moravě, možná trochu S 1600 a nějaký to Áčko dokážou potěšit oko a duši diváka rallye, jinek mishak cup je nuda a po dvacátým autě člověk odchází na párek a pivo. Co se týká Bohemky, je to hrozně těžký postavit závot tak, aby pořadatel vyšel fšem vstříct, je nad slunce jasnější, že FAS to posral na celý čáře, protože zakázat WRC je kravina, vlastně je to podraz na nás diváky a hlavně jezdce s těmito vozy. Jezdil jsem po fšech závodech tady, ale letos jedu jen na Cyprus, když to spočítám, vyjde to stejně a ten zážitek mi vystačí na hodně dlouhou dobu, teda zase do příštího roku na svět, přeju všem jezdcům a fanouškům pevný nervy
čus Prochy
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!