Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
31. 3. 2018 09:14 − 2598× − 0

Eyvind Brynildsen ve vybraných soutěžích ERC

Norský pilot Eyvind Brynildsen by letos rád odjel vybrané soutěže evropského šampionátu se svou Fiestou R5.

Po několika sezónách ve světovém šampionátu se norský pilot Eyvind Brynildsen stáhl spíše na domácí tratě, kde v loňské sezóně vybojoval s Fiestou R5 titul ve třídě 2. Letos však Nor plánuje opět vyjet na mezinárodní scénu, když plánuje účast v několika soutěžích mistrovství Evropy, počínaje Rally Islas Canarias. Pro jezdce to bude vůbec první start v ME, protože u jeho jména dosud nefiguruje ani jedna účast v tomto šampionátu. Po soutěži na Kanárských ostrovech plánuje s Fiestou R5 připravovanou Autotek Motorsportem odjet i Rally Akropolis a Kypersou rally, v závislosti na výsledcích je pak na programu Ralli di Roma Capitale. Poté se bude Eyvind Brynildsen rozhodovat a oznámí, jak bude jeho evropský program pokračovat dále.

Jak navíc Eyvind Brynildsen prozradil, sezónu chtěl zahájit už na Azorech, ale přírůstek do rodiny byl pro jezdce prioritnější než honba za sekundami na úvodním podniku ME. "Narodilo se nám třetí dítě, takže začneme na Kanárských ostrovech a pak budeme pokračovat soutěží s jednou s největších historických tradic, kterou je Akropolis. Následně pojedeme na Kypru a když vše půjde jak má, tak budeme v šampionátu pokračovat na Ralli di Roma Capitale," říká norský jezdec a pokračuje slovy o ERC, "pro mě je to teď nejlepší volba. Jde o šampionát s jedněmi z nejlepších soutěží sezóny, s nejlepšími fanoušky a jde o šampionát, který si po svých 50 startech v MS chci moc vyzkoušet."

Ke své účasti a ambicím na neznámých tratích Eyvind Brynildsen dodává: "Možná, že už nejsem mladý a nadějný jezdec, teď jsem už jen nadějný. Za svou kariéru jsem odjel docela dost soutěží a navíc jsem mnoho let jezdil s náklaďákem v naší rodinné firmě, takže paměť na cesty nemám špatnou. Líbí se mi výzva v podobě nových soutěží a to mě motivuje k tomu, být připravený lépe, než ostatní," říká Nor, který letos bude využívat služeb Autotek Motorsportu známého Kena Skidmora. "S Kenem se známe spoustu let a Kenlv tým je skvělý. Všichni jeho členové pracují na 110 %. Doufám, že dokáži šlapat na paty Alexovi Lukyanukovi, protože pokud jde o šou, rád nabídnu divákům, co si zaslouží," uzavírá odhodlaně norský jezdec.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!