Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 4. 2018 10:12 − 2729× − 0

Evans na Korsice s Philem Millsem

Daniel Barritt není po havárii při Mexické rally stále ještě zdravotně v pořádku a proto za něj u Elfyna Evanse zaskocí Phil Mills.

V Mexické rally hned v první etapě Elfyn Evans předvedl kolostřešní kombinaci v úseku na šestý rychlostní stupeň a vzhledem k otřesu mozku jeho spolujezdce Dana Barritta posádka ze soutěže odstoupila. Nyní při nadcházející Tour de Corse se dvojice v autě taktéž nesejde, protože lékařská prohlídka v sobotu ukázala, že Dan Barritt ještě potřebuje více času na rekonvalescenci a na Korsice bude muset absentovat. Elfyn Evans si tak musel hledat náhradníka a volba padla na Phila Millse, s nímž utvoří čistě welšskou posádku. Mills se tak do MS vrátí poprvé od sezóny 2010, kdy se po Portugalské rally rozhodl ukončit kariéru a opustit Pettera Solberga. Od té doby se Welšan občas někde svezl, ale v MS nadále působil jako špion pro Evanse.


… na cestě ke druhému místu v roce 2015

"Bez Dana to nebude snadné, ale jeho zdraví je přednější a je důležité, aby dostal potřebný čas k plnému uzdravení a aby byl fit na zbytek sezóny. Phil bude dělat záskok a doufám, že společně zabojujeme o dobrý výsledek. Phil svou práci zná. Nikdo jiný než Dan nezná můj rozpis tak dobře a Phil není žádným nováčkem v boji o vítězství v soutěžích," říká Elfyn Evans o svém zastupujícím spolujezdci, který ve své kariéře zaznamenal 13 vítězství a 40 pódiových umístění.

"Rally bude o tom se adaptovat na panující podmínky a pro nás to bude platit ještě víc než pro soupeře. Máme docela pozdní startovní pozici, což nebude ideální a nějaký čas nám také zabere si na sebe v autě zvyknout. Musíme prostě čekat a uvidíme, jak to půjde a co dokážeme zajet. V minulosti jsem tu už dobře zajel a jsem odhodlaný zjistit, kam se dokáži dostat letos," říká Elfyn Evans, který na Korsice v roce 2015 vybojoval 2. místo a pokračuje, "tuto soutěž si opravdu užívám a budeme se na ní snažit vybojovat maximum. Rychlost mi nechybí, ale vstup do sezóny jsem neměl optimální a rád bych to na Korsice zvrátil," uzavírá Welšan ve službách M-Sportu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!