mediasport.cz - eWRC.cz
5. 4. 2018 20:40 − 14129× − 0

Videoserver Mediasport.cz končí, o videa ale nepřijdete

Fanoušci motoristického sportu si v posledním desetiletí zvykli na videa a onboardy na serveru Mediasport.cz. Ten nyní končí.

Motoristický videoserver Mediasport.cz před více jak deseti lety začal nabízet fanouškům motorsportu videa, filmy a také oblíbené onboardy z nejrůznějších motoristických disciplín. Objevovala se zde videa ze Supermota, Autokrosu, Motokrosu, Rallykrosu, a hlavně z automobilových soutěží rally. Za dobu své existence videoserver Mediasport.cz narostl do obrovských rozměrů zejména, co se dat týče, a to je právě jeden z důvodů změny, která se nyní chystá. Moderní technologie, rychlý internet v mobilech a větší požadavky na rychlost serveru vedly jeho provozovatele k závěru, že nemá smysl konkurovat osvědčeným platformám pro sdílení videí, které jsou dnes pro všechny fanoušky dobře dostupné. Obsah serveru Mediasport.cz se tak bude postupně „přelévat“ na youtube.com, kde již nyní funguje hojně využívaný a navštěvovaný kanál Mediasport. . Videa ze serveru youtube.com jsou snadno dostupná a dají se dobře sdílet na jiných webech, či sociálních sítích a to je trend dnešní doby, který je třeba respektovat. Nutnost držet vlastní videoserver s obrovským množstvím dat tak postupně ztratila význam. Youtube.com je moderní platforma, která je dobře uzpůsobena všem sociálním sítím a také běží na tak výkonných serverech, že se jim nedá konkurovat ve stabilitě. Nebude tak dále hrozit, že se fanoušci třeba budou potýkat s „padáním“ serveru při větším zájmu o shlédnutí videa.

Do budoucna přechod Mediasportu na youtube.com navíc umožní další možnosti, na kterých se už nyní pracuje. Jednou z nich jsou plánované online přenosy z rallye a to včetně onboardů, které by v dohledné době mohli fanoušci sledovat v reálném čase. Už nyní Mediasport připravuje se svými partnery eWRC a Rally4Now projekt Videonovinky, který dokáže divákům nabídnout velmi rychle informace z rychlostních zkoušek a rozhovory ze servisu. Může za to mimo jiné unikátní zařízení, které vyvinuli přímo IT specialisté Mediasport.cz a Rally4Now, a které dokáže přímo z rychlostní zkoušky posílat obrovské množství dat do cloudového úložiště, kde si je v reálném čase může spracovat střihač. Proto se k vám Videonovinky dostávají tak rychle. Je to výsledek dlouhodobého partnerství a nadšení lidí z Rally4Now do motorsportu a moderních technologií.

Pokud se tedy přihlásíte na youtube.com a zadáte si vyhledat kanál Mediasport najdete zde množství aktuálních videí a nových onboardů a postupně zde také budou doplňována historická videa a onboardy, kterých jsou na serveru Mediasport.cz za dobu své existence tisíce v mnoha TB objemu dat. Jak se říká, „něco končí, ale něco nového začíná“, tak v případě serveru Mediasport.cz to platí dvojnásob. Server jako takový končí, ale do budoucna tato změna přinese fanouškům motorsportu ještě více možností a pohodlnější přístup k videím ze světa motoristického sportu. Nová videa a onboardy už od teď hledejte jen na youtube.com na kanále Mediasport.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!