Mareš se na Kopné ukázal pátým místem

Poprvé ve své kariéře na Kopné startovali Filip Mareš s Janem Hlouškem.

Krásné počasí a náročné tratě přilákaly velký počet posádek i fanoušků na úvodní podnik seriálu našeho domácího mistrovství v rallysprintu. Tradiční „Kopná“ je oprávněně nazývána „Malou Barumkou“ a léta patří mezi nejnavštěvovanější podniky v ČR. Poprvé ve své kariéře zde startovali také Filip Mareš s Janem Hlouškem v barvách ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMU. Za velkého zájmu fanoušků a v početně velmi silné konkurenci obsadila posádka bílozlaté Škody Fabie R5 velmi dobré páté místo absolutně.

„Myslím si, že s pátým místem v cíli můžeme být spokojeni. Přeci jen jsme s Fabií R5 stále na začátku. Na Kopné jsme navíc startovali úplně poprvé, k tomu se zde sešla i velmi silná konkurence,“ říká Filip na úvod a pokračuje: „Hodně si cením druhého a třetího dílčího času. Především jsme ale absolvovali další velmi přínosné soutěžní kilometry, což bylo hlavním smyslem našeho startu. V průběhu závodu jsme zkoušeli rozdílná nastavení, abych měl lepší představu o tom, jak auto na dané změny reaguje. Až na mou opatrnou ranní volbu pneumatik a pomalý defekt v závěru druhého Kameňáku, nás nepotkal žádný problém. Auto šlapalo jako hodinky, celému týmu i všem partnerům patří velké poděkování. V kokpitu Škody Fabie R5 se s Honzou cítíme lépe a lépe a už teď se nemůžeme dočkat dalšího startu v Klatovech,“ uzavírá hodnocení Rallysprintu Kopná semčický jezdec.

Navigátor Jan Hloušek pak doplňuje: „Kopná byla poslední ze soutěží pořádaných v současné době na našem území, kterou jsme ještě nejeli. Jen některé úseky jsme znali z Barum rally, ale třeba rychlostní zkoušku Kameňák jsme absolvovali úplně poprvé. I proto nás třetí čas v jeho prvním průjezdu potěšil. Ve druhém nás bohužel zpomalil pomalý defekt. Nejvíce adrenalinu jsem si užil ve sjezdu do Všeminy. Ve Fabii R5 to byl opravdu výjimečný zážitek. V tomto skvělém voze se již začínáme zabydlovat a těším se na moment, až jeho potenciál využijeme naplno.“

Následující podnik MČR v rally bude probíhat v pátek a sobotu 20. – 21. dubna v Klatovech. Posádku ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMU čeká náročná prověrka na krásných tratích Rallye Šumava Klatovy.

Komentářů celkem: 3
11. 4. 2018 15:131
0 0
Já myslím že hodně dobrý smajlík
11. 4. 2018 23:522
0 0
Mě ti kluci baví. Líbí se mi Filipovo odhodlání, ale zároveň postupný vývoj. To je známka vyzrálosti. Fandím jim.
12. 4. 2018 10:273
0 0
Jedou krásně... už se těším na šumavu smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!