Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 4. 2018 12:29 − 3149× − 0

Ken Block se ukáže v Katalánsku

Americký jezdec s Focusem a Fiestou WRC absolvoval lehce přes dvě desítky startů v MS. Nyní se vrátí na závěr sezóny.

V databází eWRC-results svítí u jména Ken Block poslední start v rally v roce 2015. Poslední dvě sezóny se americký jezdec a showman ukazoval s Focusem v rallycrossu, avšak po konci týmu Hoonigan Racing v RX se letos Block plánuje opět věnovat více soutěžím. V garáži má připravená Ford Escort RS Cosworth a mimo to se nyní objevila zpráva, že se v závěru sezóny představí s Fiestou nejvyšší specifikace při Katalánské rally. Ta je jeho doposud posledním startem v MS, takže Američanův návrat proběhne přesně po čtyřech letech. Ale na rozjezd pojede tři podniky v USA s již zmíněnou "cossie", konkrétně půjde o Oregon Trail Rally, New England Forest Rally a Idaho Rally International.

K plánu na světový start se americký jezdec nechává slyšet: "Startovat v MS chce hromadu snahy a tréninku, ale já se do vozu WRC posadím po krátkém období přípravy předcházejícím startu. Není to opravdu dostatečný čas na to být pořádně připraven, ale půjdu do toho s tím, co bude." Mimo MS a americké rally se však Blockův kalendář skládá i z dalších motoristických akcí, plánuje odjet dva podniky nově vzniklého Americas Rallycross Championship a taktéž jedno kolo světového RX.

"Poslední roky jsem se bavil rallycrossem, ale začátky mé kariéry jsou spojeny a s rally a té také patří mé srdce, takže mám velkou radost z možnosti znovu se začít vedle rallycrossu účastnit i soutěží. Mám rád mou Cossie a už se těším, až ji trochu proženu při soutěžích tady v Americe, ale pak mě čeká ta nejnovější technika v podobě Fiesty WRC 2017, se kterou si užiju hodně zábavy v Katalánsku," uzavírá Ken Block, který mimo účastí v závodech plánuje natočit další video do své série Gymkhana.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!