Jiří Šteg - eWRC.cz
18. 4. 2018 20:16 − 2659× − 0

VW Polo R5 se na start letošní Rally Německo nepostaví

VW Motorsport potřebuje více času k vyladění vozu a pracuje na více frontách.

Po odchodu z WRC se mohlo zdát, že kapacity VW Motorsport nebudou zcela využity. Rozsáhlý zákaznický program na okruzích, polotovární angažmá v rallycrossu a příprava závodního elektromobilu na Pikes Peak způsobují lehký nedostatek kapacit, přestože se jedná o rozsáhlou regulérní továrnu.

Dnes vydal VW Motorsport dvě informace. První říká, že elektromobil pro Pikes Peak je hotový a bude představen tuto neděli ve francouzském městě Alès, kde žije Romain Dumas. Ten bude 24. června v Coloradu tento vůz řídit na cestě k oblakům. Cílem je překonat elektromobilní rekord 8:57,118 minut starý dva roky. Překonat absolutní rekord krále Loeba (8:13,878) bude těžko možné, ale všeobecné třeštění kolem elektromobilů v motorsportu to pravděpodobně nezastaví.

Zatímco tuto informaci můžeme vzít suše na vědomí, druhá nám radost neudělá. Polo R5 nebude startovat na Rally Německo a to ani jako předjezdec. Původní plán představit jej na domácím podniku dostával trhliny již delší dobu, ale nyní se potvrdilo oficiálně, že dodržen nebude. Podle nového harmonogramu by mělo představení vozu proběhnout až koncem října ve Španělsku. Sven Smeets, ředitel VW Motorsport nebyl nadšen, ale musel tuto horkou pilulku spolknout: „Abychom mohli Polo R5 homologovat k prvnímu srpnu, museli bychom dodat finální podklady FIA již koncem května. A to je pro nás příliš brzy. Předpisy pro R5 jsou velmi komplexní a prakticky nedovolují dodatečné změny. Proto si chceme dovolit a dovolíme trochu více času, abychom poznatky z nadcházejících testů ještě jednou přesně zhodnotili a změnili některé detaily na voze. Úspěch na nabitém trhu R5 vyžaduje, aby homologace od samého počátku přesně seděla.“

Koncem dubna proběhnou testy na šotolině, v květnu jsou plánovány testy na asfaltu. Aby se otestovala odolnost vozu v extrémních teplotách, budou pravděpodobně následovat ještě letní testy v Řecku nebo Španělsku. K dosavadním testovacím pilotům Pontusu Tidemandovi a Dieteru Deppingovi se má poněkud překvapivě připojit Eric Camilli, jehož kariéra u M-Sportu je tím velmi pravděpodobně u konce.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!