Redakce - eWRC.cz
19. 4. 2018 09:00 − 2302× − 4

Jiří Hladík letos hostuje

Jirka Hladík musel letos před sezónou zcela změnit plány.

Jirko, před sezónou nebylo o vašich plánech nic známo a najednou jsi byl před uzávěrkou v seznamu přihlášených na Kopnou, ale bez auta a spolujezdce…

Letos to se závoděním vypadalo hodně špatně – ostatně jako již tradičně, ale ještě hůř než v minulých letech. Dalo by se říct, že bych si na to za tu dobu už měl zvyknout, ale není tomu tak. Pracujeme a závodíme pro vítězství a pro spokojenost našich sponzorů a partnerů. Každoročně se snažíme, o co nejlepší výsledky a daří se nám jich dosahovat. O to víc zamrzí, když o sponzora přijdeme, což se bohužel letos stalo a při našem rozpočtu znamená takový výpadek to, že se všechny plány začnou hroutit. Věděl jsem, že swiftíka tedy nebude možné zrepasovat a nachystat na sezónu. Do toho jsme ještě museli kompletně přestěhovat naše zázemí, tím pádem chyběl i čas, který nás jindy tolik netlačil.

Vymýšlel jsem různé náhradní varianty, ale nic mi nedávalo smysl a začal jsem zvažovat i konec se závoděním… Přiznám se, že jsem na to byl špatně psychicky i fyzicky. Nebylo s čím jet, neměl jsem licenci ani spolujezdce, jediné co zbylo, byl děravý rozpočet. Ten jsem tedy vzal, všechno přepočítal, proškrtal, osekal zprava zleva a výsledkem byla cifra, se kterou jsem dle přání partnerů měl zajistit sezónu s enkovým dvoulitrem. Nabídkám, které jsme měli na stole se bohužel nešlo finančně ani přiblížit, ale naštěstí jsme našli společnou řeč s Lubou Minaříkem. Dvakrát jsme zasedli k jednání a vznikla z toho smlouva na kompletní sezónu ve sprintrally s vozem Renault Clio Sport RS. Všechno se odehrálo doslova za pět minut dvanáct. Potom rychle následovala lékařská prohlídka, licence a role spolujezdce na Kopnou se na poslední chvíli zhostil Lukáš Hlaváč, kterému patří velký dík za ochotu i za diktát.

Na shakedownu jste nejeli a podle výsledků vám to v autě fungovalo. Jak jste se sžívali s autem skupiny N?

Jak jsem se již zmínil, tak rozpočet byl řádně prošktrtán, čili žádný test, žádný shakedown, akorát v pátek odpoledne jsme zajeli nové brzdy od našeho partnera společnosti Renovak a v sobotu ráno se šlo závodit. Podle toho vypadal i čas na první vložce. Nevěděl jsem, co kde auto udělá a jak se bude chovat na starých gumách. Druhou vložku jsme překvapivě vyhráli a troufnu si říct, že po druhém servisu nám bylo jasné, jak s autem jet a kde jsou jeho limity.

Celkově jste vyhráli tři rychlostní zkoušky a skončili druzí ve třídě za posádkou Petr Krajča – Jan Houšť. Vnímáte tento úspěch, jako motivaci do dalších závodů?

Vzhledem k tomu, že naše auta jsou technicky poněkud odlišná a kluci s ním jedou už třetím rokem, tak určitě ano, vnímáme náš výsledek jako úspěch. Ovšem zároveň stojíme nohama na zemi a dobře víme, za jakých podmínek závodíme a kam až můžeme zajít. A to opomíjím další věc, že Lukáše, který se v dohledné době stane otcem, na místě spolujezdce vystřídá Ivo Studený. Věřím, že nám to s Ivem půjde stejně dobře a motivace nám rozhodně chybět nebude.

Už je to hezká řádka let, kdy jsi naposledy hostoval v nějakém závodním týmu, jak bys tedy hodnotil spolupráci s týmem Minařík Racing?

Pokud můžu naši spolupráci hodnotit po prvním závodě, tak jsem určitě spokojený. Luba drží slovo, tým má velmi dobré zázemí a mechaniky. Je vidět, že sám byl úspěšným soutěžákem a nezajímá ho pouze finanční stránka věci, ale také výsledky týmových jezdců. Za sebe jsem nesmírně šťastný, že můžu dál závodit, těší mě, že jsme nezklamali tým a mohu jen poděkovat za skvělou práci a vlídné přijetí. Jsem přesvědčen, že se nám bude společně dařit i v dalších závodech.

Komentářů celkem: 4
19. 4. 2018 20:591
0 0
Jejda,jejda tak to se těším na články a průpovidky od obou.Pecka:vrci a pačessmajlíksmajlík
19. 4. 2018 21:242
0 0
Jejej já se spletl vrci je někdo jinýsmajlík
20. 4. 2018 20:593
0 0
smajlíksmajlíksmajlík Tak to se ti povedlo. Otovi jsem dal košem právě kvůli Jirkovi. Počkej, až to tady wrci najde. Ten ti dá.
20. 4. 2018 21:074
0 0
No to je asi tak když máš v makovici guláš a nevíš kdo je kdo a všechno se tak nějak semele do gučesmajlík se mi stalosmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!