Petr Eliáš - PR - eWRC.cz
19. 4. 2018 19:44 − 1467× − 0

Pohár Pirelli má za sebou rozjezd v MČR i v rallysprintech

Pohár Pirelli odstartoval do letošní sezony v MČR na Valašské rally a do Rallysprint série na Kopné.

Druhá soutěž sezony MČR v rally, kterou je populární Rallye Šumava Klatovy, už pomalu klepe na dveře a Pohár Pirelli bude u toho. V Poháru Pirelli závodí o body do celkového hodnocení závodníci napříč všemi kategoriemi a rozhodující je dobré umístění ve své třídě. Proto v Poháru Pirelli mohou uspět závodníci bez ohledu na výkonnost svého automobilu a mezi úspěšnými v Poháru Pirelli často vídáme zajímavá jména motorsportu.

Při první soutěži rally sezony 2018 na Valašské rally se bojovalo o první body do hodnocení Poháru Pirelli v MČR v rally. Nejrychlejšími závodníky na pneumatikách italského výrobce, kteří byli přihlášeni do Poháru Pirelli, byli dva nadějní jezdci, kteří oba poprvé usedli do vozů kategorie R5. Byli to Filip Mareš a Václav Kopáček. Osmá příčka v cíli Valašské rally znamenala plný počet bodů v poháru pro posádku Filip Mareš – Jan Hloušek, kteří pomalu získávali jistotu se Škodou Fabia R5 a zrychlovali. Jen 5,4 vteřiny za nimi skončili také při své R5 premiéře Václav Kopáček s Barborou Rendlovou s Fordem Fiesta R5. Třetí příčka v poháru ve třídě 2 patřila na „Valašce“ Vojtěchu Štajfovi s Markétou Skácelovou se Škodou Fabia R5. Je třeba podotknout, že pneumatiky Pirelli během soutěže obuli například i posádky Václav Pech – Petr Uhel s Fordem Fiesta R5, kteří dokázali vybojovat druhou příčku a Jan Dohnal – Michal Ernst s Fordem Focus WRC, kteří dokončili o sedm desetin čtvrtí.

Krásný souboj se opět odehrál ve třídě 6, kde bojovali jezdci s dvoukolkami R2. Z Rakouska do České republiky dorazili Julian Wagner s Jürgenem Heiglem, kteří zvítězili ve třídě 6 a mohli se tak radovat i z plného bodového zisku do Poháru Pirelli. Gratulujeme! Na druhém místě ve třídě 6 dojel zkušený Lumír Firla navigovaný Jakubem Kotálem, kteří stejně jako jejich rakouští soupeři využívali techniku Peugeot 208 R2. Body za třetí místo brali Andrej Barčák s Tomášem Střeskou s Opelem Adam R2.

Rallysprint série odstartovala letos na Valašsku při Rallysprintu Kopná a znovu se závodilo na ostří nože a také na pneumatikách Pirelli. Krásná konkurence a mnoho mladých nadějných jezdců, to byla startovní listina ve třídě 6 na Rallsprintu Kopná. Fanoušci, kteří mají rally opravdu rádi, tak tuto třídu bedlivě sledují, protože je pravděpodobné, že z ní vzejdou noví špičkoví závodníci další generace. Po velmi dramatickém závěru Rallysprintu Kopná se z vítězství ve třídě 6 nakonec o pouhých 1,5 vteřiny radovala posádka Marcel Svačina – Martina Popelková, kteří závodí s Peugeotem 208 R2. Gratulujeme! Druhé místo v Poháru Pirelli vybojoval mladý Erik Cais navigovaný Ondřejem Krajčou. Třetí místo v poháru uhájili Lukáš Nekvapil s Romanem Koscelníkem. Za zmínku jistě stojí i výkon teprve šestnáctiletého juniora Petra Semeráda, který s Petrem Těšínským dokončil soutěž na 6. místě ve třídě 6 po karambolu, před kterým se držel na medailových příčkách ve třídě 6. Semerád také dokázal ve třídě vyhrát čtyři z celkových osmi rychlostních zkoušek.

Pohár Pirelli pokračuje o nadcházejícím víkendu při Rallye Šumava Klatovy a na začátku května zavítají soutěžící v Rallysprint sérii na Moravu do Vyškova.

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!