Tipovačka eWRC.cz - eWRC.cz
20. 4. 2018 15:01 − 1854× − 0

Už máte natipováno? – Rally Šumava

Druhá soutěž letošního mistrovství republiky v rally odstartuje již v pátek odpoledne v Klatovech.

Se startem první RZty zároveň končí i možnost tipovat pořadí této soutěže v rámci Millers Oils Tipovačky eWRC 2018.

Na posádky čeká celkem 14 rychlostních testů a nás bude zajímat první desítka posádek v cíli. Největším favoritem je u nás vždy Jan Kopecký, který zatím letos vyhrál všude, kde odstartoval. Ale tentokrát bude mít na cestě k nejvyššímu stupínku o jednoho velmi zdatného soupeře více. Bude jím vítěz prvního závodu ME, Alex Lukyanuk, pro kterého to bude premiérový start u nás mimo „evropskou“ Barum rally. Tam dokázal být velmi rychlý a pokud se k rychlosti přidá i spolehlivost, dá se očekávat, že bude v okolí Klatov také bojovat o příčky nejvyšší. Ty jsou i tradičním cílem Václava Pecha. Těmto borcům budou chtít co nejvíce „znepříjemnit“ závodní život jejich obvyklý soupeři, a to hlavně Honzové – Dohnal s Focusem WRC a Černý s Fiestou R5. S nimi celá domácí „širší špička“ s vozy R5. Tu letos úspěšně doplnili dva rychlí nováčci, Filip Mareš s Václavem Kopáčkem, kteří se do TOP10 dostali hned při svém prvním „seznamovacím“ startu na letošní Valašské rally. Filip Mareš úspěšně sbíral ostré kilometry i na Kopné. Vynecháme-li již „zdomácnělého“ Jaroslawa Szeju, jsou na startu s vozy R5 ještě dva zahraniční borci. První je další tovární jezdec týmu Škoda Juuso Nordgren, který přijede hlavně získávat zkušenosti na zpevněném povrchu, na kterém zatím odjel minimum závodních kilometrů. Pravděpodobně nebude až tak rychlý jako jeho týmový kolega O.C.Veiby na Valašské rally, ale určitě se bude chtít poměřit s domácími jezdci. Druhým „přespolním“ účastníkem je Albert von Thurn und Taxis, který také pojede, stejně jako loni na Barum rally, s Fabií R5.

Druhou část výsledků, kterou zahrnuje letošní tipovačka, je TOP3 v pořadí MČR. Pokud bude o body do domácího mistrovství bojovat i Alex Lukyanuk, jak bylo zmíněno v jeho tiskové zprávě, tak jsou hlavní favorité shodní s absolutním pořadím. Je tedy jen na vás, jestli zkusíte pro tuto kategorii zvolit stejné tipy, nebo pořadí pozměníte.

Tipování TOP3 ve vybrané třídě bývá tradičně poslední kategorií každého kola tipovačky. Pro Šumavu byla vybrána třída 3, neboli postaru vozy N4. Mezi 10 přihlášenými posádkami je 9 vozů Mitsubishi Lancer Evo IX. Nejnižší číslo má Jan Jelínek, kterému letos zatím nebylo přáno vidět cíl. Na Valašce tak byl ze zde přihlášených nejlepší v cíli Martin Šikl. Až do svého odstoupení mu byl na blízku Jaroslav Pešl. Sezonu na Šumavě zahájí Jakub Čapka a Petr Hrobský. Ten byl ze současných „trojkařů“ na Šumavě nejrychlejší loni. A svůj 35. start Šumavu si připíše i stále rychlý Marcel Tuček.

Kompletní seznam přihlášených posádek je k dispozici jako obvykle na ewrc-results.com, kde si můžete zobrazit i přihlášené posádky podle jednotlivých tříd. Nejúspěšnější tipující budou opět odměněni cenami od partnera letošní tipovačky, značky Miller Oils, jejíž výrobky k nám dováží společnost A-SHIFT s.r.o. Připomínáme ještě jednou, že možnost tipovat končí v pátek v 17:23 hod. Přejeme všem úspěšné tipy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!