Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 4. 2018 19:48 − 1836× − 2

V Chile je odjeta kandidátská soutěž

Zatímco u nás se jelo na Šumavě, v Chile se konala soutěž, která by měla této jihoamerické zemi zajistit slot v kalendáři MS.

O uplynulém víkendu se v okolí města Concepción konala chilská kandidátská soutěž MS pod názvem Gran Premio de Concepción, která byla současně úvodním kolem tamního mistráku RallyMobil. Soutěž má zájem stát se zástupcem této jihoamerické země v mistrovství světa. V soutěži samotné se na start postavilo sedm vozů kategorie R5 čtyř značek a vítězem se po 140 ostrých kilometrech stal Pedro Heller známý i z několika loňských startů ve WRC2. Do centrální části Chile se na šotolinovou soutěž kromě posádek sjeli i funkcionáři z FIA, kteří hodnotili, jak se organizátorům podnik povedl a většina hodnocení se shoduje v pochvale organizátorům.


Foto: Rodolfo Marchant

"Hodnoceno pohledem promotéra, tak se soutěž povedla. Na to, že se jedná o soutěž národního mistráku, tak zázemí bylo úžasné. Soutěž má slušnou podporu od podniků a lidé jsou na soutěž velmi hrdí. Byl jsem se podívat i na rychlostních zkouškách a i když na tyhle věci nejsem zrovna odborník, tak si dokáži představit, že závodění na tomto typu cest přináší jezdcům hodně potěšení. Povrch sice ve svrchní vrstvě sypký, ale celkově byly zkoušky velmi dobré," hodnotí za promotéra MS Oliver Ciesla.

Za organizační tým soutěže hodnotí její průběh Sebastian Etcheverry: "Uspořádali jsme velmi povedenou soutěž. Víme, že existují věci, které je možné vylepšit a také na nich pracujeme. Velmi dobře se nám spolupracovalo s bezpečnostní degátkou FIA Michele Mouton, která nám pomáhala s papírováním a roadbookem. Myslím si, že je tu zájem o soutěž, neustále se učíme a máme štěstí, že okolo sebe máme lidi, kteří mají potřebné know-how. Máme velkou radost z průběhu soutěže," uzavírá hodnocení zástupce organizačního týmu. Ten teď bude muset čekat na to, jak si povede kandidátský podnik v Japonsku, protože to zůstalo de facto poslední konkurenci pro Chile, která by mohla jihoamerickou zemi o 14. soutěž kalendáře MS připravit. Safari se totiž příští rok, dle slov Jeana Todta, určitě v MS nepojede.

Komentářů celkem: 2
23. 4. 2018 21:29
0 0
no já doufám že to Japonsko porazí a pojede se tam, nejen že je to pro nás evropany závod s dobrým časovým pásmem ale navíc i ty RZty jsou mnohem hezčí než fádní Japonsko, další + je určitě i velké množství jihoamerických střelců, takže ++++ pro Chile
23. 4. 2018 23:38
0 0
A neměl/nemá být dalším konkurentem kandidátská soutěž v Chrovatsku??
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!