Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 4. 2018 20:36 − 1971× − 0

Michel Nandan: V Argentině to musí být lepší

Šéf Hyundai motorsportu Michel Nandan varuje, že se jeho tým musí zlepšit, jinak si bude koledovat o ztrátu vedení v konstruktérech.

Při dosavadních čtyřech odjetých soutěžích chyběl Hyundai i20 Coupe WRC na stupních vítězů jen v úvodní Rally Monte Carlo, jinak se vždy alespoň jeden speciál korejské značky na bednu dostal. Avšak ve světle výsledků z Tour de Corse, kde si jezdci stěžovali na chování vozu na asfaltu a nestíhali úplně tempu konkurence, Michel Nandan varuje, že by se Hyundai měl zlepšit, aby v Argentině nepřišel o hubený čtyřbodový náskok, který má značka na čele klasifikace konstruktérů. Vzhledem k tomu, že Korsika byla na dlouhou dobu posledním asfaltem a nyní zase MS čeká šotolinová šňůra, doufá Michel Nandan, že se tým v tabulce za M-Sport nepropadne a naopak nejlépe své vedení a odskok na nejbližšího rivala ještě navýší. Navíc jihoamerická soutěž Hyundai poslední dva roky svědčila, když pokaždé jezdec značky dokázal ve strhujícím finále zvítězit.


… takhle slavil Hayden Paddon své první (a zatím poslední) vítězství v MS

Ať už to byl loni Thierry Neuvill, jemuž možná k výhře pomohla až chyba Elfyna Evanse na PowerStage nebo Hayden Paddon o rok dříve, který shodně v PowerStage nadělil Sébastienu Ogierovi a zvítězil. Takže není divu, že by Michel Nandan rád viděl hattrick. "Korsika pro nás byla obtížná, ale umístění na stupních vítězů nám zachránilo naše vedení v konstruktérech. Pokud se chceme na čele držet i nadále, tak se v Argentině musíme po všech stránkách zvednout, protože konkurence je velmi vyrovnaná," říká serveru wrc.com šéf Hyundai motorsportu.

Možná poněkud překvapivě nedostane v Jižní Americe šanci k návratu do i20 Coupe WRC vítěz z roku 2016 Hayden Paddon, který letos jel jen ve Švédsku a Hyundai pojede opět s trojicí Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen a Dani Sordo. V rámci přípravy absolvovali jezdci třídenní test v Portugalsku a tým taktéž aplikoval žolíka na motor, když pracoval na systému časování ventilů. "Udělali jsme nějaká vylepšení a pro Argentinu na auto aplikovali pár upgradů, ale dobře víme, že konkurence nespí. Doufejme tedy za další vynikající soutěž a snad i naše třetí vítězství v Argentině v řadě," uzavírá Michel Nandan.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!