Redakce - eWRC.cz
24. 4. 2018 17:42 − 2685× − 0

Porsche 997 GT3 v Hradci Králové

Rally Show a Helicopter Show je největší festival motorsportu a letectví v ČR. Objeví se zde i Porsche 997 GT3.

Motor Team Macek pod vedením Karla Macka navázal na loňskou sezónu. Porsche prošlo běžnou zimní repasí a bylo aplikováno několik změn k lepšímu. Posádka Karel Macek a Bohumír Hůla plánuje na letošní soutěžní sezonu účast v seriálu mistrovství Německa DRM a na vybraných podnicích mezinárodního mistrovství České republiky. Kromě závodů se team zúčastní květnové Rally Show v Hradci Králové.

Po testovací RZ v Žíželicích jste na prvním závoděValašské rally zrychlovali a poslední 2 RZ vyhráli. Ve své skupině jste byli 3. Co bylo příčinou takového zrychlení ke konci závodu?

Otázka by měla být spíše položena, co bylo příčinou našeho počátečního zpomalení. Na dvou pneumatikách se nám udělaly boule, které se zvětšovaly, a kromě vibrací hrozilo roztržení pneumatik. Teprve ke konci jsme přezuli pneumatiky,a tím jsme zrychlili. V letošní sezóně plánujete startovat v seriálu mistrovství Německa DRM, budou mít diváci možnost vás letos vidět ještě v Čechách? V České republice pojedeme Rally Show, Bohemku a Příbram.

Tedy nejbližší termín je 12.5. Rally Show v Hradci Králové.Tam mají diváci dokonce možnost si vyměnit místo s vašim navigátorem Bohumírem Hůlou a svést se horkém sedadle spolujezdce?

Rally Show se účastníme pravidelně, je to jediný podnik, který je ve východních Čechách a je dobře dostupný i pro Pražské firmy a sponzory. Ale hlavně je tam skvělá atmosféra a čas se pobavit s fanoušky rally a ostatními teamy. Využíváme tento podnik jako poděkování našim sponzorům a partnerům, kteří si přivážejí sebou svoji rodinu. Především děti si zde přijdou na své a v buginách, na motokárách nebo na čtyřkolkách si zařádí.

A kde jinde svezete své obchodní partnery před kulisou 30 tisíc diváků a bez stresu a časového omezení?

To je pravda, Rally Show probíhá ještě paralelně s Helicopter Show a možnosti vyžití je tu tolik, že to ani není možné za den stihnout. Děti si tam bagrují nebo jezdí s RC modely a rodiče se proletí třeba vrtulníkem. Letos plánují organizátoři šílenou novinku, že účastníci budou mít možnost si dokonce vypůjčit driftovací auta a zkusí si na vedlejším cvičném okruhu sami driftovat.

Vaše auto jim asi nepůjčíte?:)

Tak to opravdu neuděláme, ale diváci se mohou svézt v různých rallyových nebo driftovacích autech a pak sami posoudit, jestli se si zkusí driftovat sami.

V minulých letech jste na Rally Show vyhrál závod s vrtulníkem, bude se to opakovat a je letos na Rally Show něco, na co se sám těšíte?

Vítězství bylo velmi těsné a asi nemá cenu pokoušet znovu štěstí:). Kdo by se netěšil vidět na vlastní oči a z blízka letošní Formuli 1 ze stáje Redbull nebo se potkat legendu soutěží Ludvíka Otto, který bude startovat s vozem Ford RajoSpecial, r.v. 1920, originální speciál pro okruhové závody typu 500 mil Indianapolis. Těšíme se také na show Petra Piláta, který předvede své dechberoucí triky na FMX motorce. Spojení závodních aut a skoků na motorce v jeden okamžik na jednom místě, to jinde neuvidíte…

Príma tak hodně štěstí a těším se 12.5. v Hradci na viděnou.

Už připravujeme gril do depa a také se těšíme.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!