Tipovačka eWRC.cz - eWRC.cz
26. 4. 2018 12:54 − 1156× − 0

Už máte natipováno ? – Rally Argentina

Uzávěrka dalšího kola Millers Oils tipovačky eWRC se blíží.

Kolotoč mistrovství světa se opět přesunul za moře, kde se o víkendu pojede Rally Argentina. Vzhledem k časovému posunu je tentokrát potřeba natipovat již ve čtvrtek večer, přesněji do čtvrteční půlnoci.

Krom přesunu za moře se se mění i povrch tratě, neboť v Argentině se tradičně závodí na šotolině. A to velmi různorodé, mekčí písčité v nižších nadmořských výškách i tvrdé kamenité v horských úsecích přes 2000 metrů nad mořem. Do závodu je přihlášeno 29 posádek a všechny tovární týmy v nejvyšší kategorii nasadí tři vozy WRC. U Fordů se do třetího vozu vrací Teemu Suninen, který doplní stabilní tovární dvojici Ogier – Evans. Citroen nasazuje Meeka a Breena, který měl 2 závody „pauzu“, a poprvé je letos ve třetím voze doplní Khalid Al-Qassimi. Týmy Toyota a Hyundai neprovedly v sestavě proti poslednímu závodu na Korsice žádnou změnu, takže v Argentině neuvidíme Haydena Paddona.

Zatímco poslední dvě letošní soutěže vyhrál Sebastien Ogier a vede tak průběžné pořadí MS, v Argentině dva poslední ročník vyhrál tým Hyundai, loni s Ogierovým nejbližším pronásledovatelem Neuvillem za volantem. Uvidíme, zda se podaří někomu z nich dosáhnout hattricku, nebo se zatím nejúspěšnější jezdci stanou „obětí“ čištění trati a z výhry se bude radovat někdo jiný. Vyčištěnou trať by již měli mít třeba Latvala, kterému se ale poslední tři roky v Argentině moc nedařilo a Lappi, který ale jede tento závod poprvé. Tabulku s průběžným pořadím MS, podle kterého se startuje do první etapy, samozřejmě také najdete na ewrc-results.com. Na spolehlivosti jezdců a vozů kategorie WRC záleží možný úspěch v TOP10 pro jezdce s vozy R5. Loni Pontus Tidemand s nejrychlejší R5kou první desítku uzavíral.

Přes Pontuse Tidemanda se dostáváme ke druhé tipované kategorii. V Argentině jí bude WRC2, kde je právě Pontus největším favoritem. Jistě by rád zopakoval svou loňskou výhru a k plnému bodovému zisku z Mexika přidal dalších 25 bodů. Dalšími kandidáty na TOP3 budou jeho stájový kolega z týmu Škoda Kalle Rovanpera a Gus Greensmith a Pedro Heller, kteří startují s Fiestami. Do WRC2 je v Argentině přihlášeno 10 posádek.

Stupně vítězů se tipují i ve třídě RC2, jejíž obsazení je v téměř shodné s kategorií WRC2. Ze tří posádek, které jedou mimo WRC2, je z pohledu tipování zajímavá pravděpodobně jen jedna – třetí posádka Škody Motorsport Veiby- Skjaermoen, která by se mohla na bednu v této třídě vyšplhat.

Chcete-li si zkusit odhadnout výsledky této zámořské rally a ještě si zahrát o zajímavé ceny, nezapomeňte natipovat včas. První RZ startuje v 18:08 argentinského času, což je 8 minut po čtvrteční půlnoci našeho času. Kompletní seznam přihlášených posádek najdete na ewrc.results.com. Přejeme všem úspěšné tipy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!