Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
30. 4. 2018 19:49 − 3202× − 3

Ott Tänak: Ve vítězství jsem ani nedoufal

Estonský pilot se v Argentině dočkal třetí vyhrané soutěže MS v kariéře a poprvé triumfoval s Yarisem WRC, s nímž jel teprve pátý závod.

Jak to v Argentině dopadlo již všichni víme. Ott Tänak si se soutěží poměrně suverénně poradil a do cíle si přijel pro první vítězství u Toyoty, k níž před letošní sezónou přestoupil. Tento výsledek se mu povedl při pátém startu s Yarisem WRC, s nímž však první pódium vybojoval hned v Monte Carlu druhým místem. To ještě zopakoval na Korsice a o stupně vítězů bojoval i v Mexiku, než jej zradilo auto, pouze ve Švédsku odnesl čistění trati devátou příčkou v cíli. Jak se nechal Estonec po konci Argentinské rally slyšet, do podniku vstupoval s tím, že by si rád odvezl některé pódiové umístění. Když navíc na první klasické vložce udělal hodiny, rozjížděl soutěž z deváté příčky, ale ani to Tänakovi nezabránilo, aby už za polovinou úvodní etapy vedl a to si následně udržel až do cíle.

"Po první zkoušce jsem takový výsledek nečekal Možná, že jsem si dělal naděje na stupně vítězů, ale byl jsem už dalek čela závodu. Ale podařilo se nám motivovat, začít na to pořádně šlapat a je jasné, že i na autě vše šlapalo jako hodinky," hodnotí Ott Tänak Argentinskou rally pro server wrc.com a pokračuje, "vzali jsme za to pořádně, celý pátek jsme v podstatě jeli na hraně. V sobotu jsem do toho šel o trochu méně než předchozí den a v neděli je zřejmé, že jsme jeli na jistotu. Tím, jak nám náskok narůstal, tak jsme mohli si víc a víc hlídat vývoj soutěže," doplňuje estonský jezdec.

Ač už Ott Tänak u svého jména vede dvě vítězství s Fiestou WRC z loňské Sardinie a Německa, toto vítězství pro něj bylo něčím odlišné. Konkrétně způsobem, jakým celá soutěž probíhala. "Bylo příjemné být poprvé v životě tím lídrem soutěže. Naše minulá vítězství na Sardinii a v Německu byla o cosi těsnější, museli jsme do toho jít naplno až do konce. Nikdy jsme do poslední zkoušky neměli jistotu, ale tentokrát to byla jiná situace. V předstartovním testu jsme udělali velká vylepšení, která nám dodala sebejistotu. Je důležité, že jsme získali první vítězství v tomto týmu a je skvělé cítit od všech jeho členů podporu," uzavírá Ott Tänak.

Komentářů celkem: 3
30. 4. 2018 21:501
0 0
Gratulace Otiku...jo a díky, při kurzu 4,2 na tvoje vítězství jsi mi udělal radostsmajlíksmajlík
30. 4. 2018 22:082
0 0
No, mně Meek při kurzu 8 na jeho vítězství radost neudělal,neboť mně o mé peníze připravil!
30. 4. 2018 22:483
0 0
Gurun, ty woe, tak takový Meekův fanda už nejsu ani já. A to jsem ho v tipovačce dával donedávna tvrdošíjně na přední příčky. Dobře ty smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!