Škoda Slovakia Motorsport neodstartuje na Kanárech

Tým ŠKODA Slovakia Motorsport má za sebou náročnou úvodní část sezony.

• Posádka Martin Koči – Filip Schovánek vynechá Rally Islas Canarias
• Prioritou zůstává Mistrovství Slovenska
• Mimosoutěžní aktivity jezdce Martina Kočiho

Tým ŠKODA Slovakia Motorsport má za sebou náročnou úvodní část sezony. Ta zahrnovala předsezonní šotolinový test, úvodní podnik seriálu ERC Azores Airlines Rallye, rallysprint Kopná a zahajovací podnik slovenského šampionátu Rally Prešov. Jediným pilotem slovenského týmu je již tradičně Martin Koči. Na sedadle spolujezdce se v letošní sezoně ovšem střídají jména dvě. Pro šampionát ERC (U28) tým nominoval Filipa Schovánka a pro domácí šampionát Radovana Moznera mladšího. Novým strategickým partnerem se pro letošní rok stala společnost ŠKODA AUTO Slovensko. O závodní techniku, samozřejmě se jedná o vůz ŠKODA Fabia R5, se stará zkušený přípravce Keane motorsport.

Při úvodním podniku seriálu ERC Azores Airlines Rallye bojoval Martin s Filipem od samého úvodu o přední příčky a pohybovali se mezi 3.-5. místem absolutního pořadí. V rámci juniorského šampionátu U28 bojovali až do poslední rychlostní zkoušky o první místo. Chyba v podobě vylomeného kola v samém závěru soutěže je bohužel připravila o důležité body.

Rallysprint Kopná byl pro Martina hlavně asfaltovým testem a první souhrou s novým spolujezdcem. V cíli skvěle obsazeného závodu patřila týmu ŠKODA Slovakia Motorsport 6. příčka. Hned o dalším víkendu zahajoval domácí šampionát závodem v Prešově. Na první rychlostní zkoušce zaznamenala posádka druhý čas, s minimální ztrátou. Ovšem v průběhu RZ2 přichází defekt a propad až na 4. místo. Následný vyrovnaný výkon celého týmu znamenal posun v absolutním pořadím a v cíli konečné druhé místo se ziskem cenných bodů do celkového slovenského šampionátu.

K dalšímu programu týmu ŠKODA Slovakia Motorsport se vyjádřil jeho šéf Peter Koči „Dosavadní průběh sezony jsme detailně analyzovali. A to hned z několika hledisek – dosahované časy na RZ, bodový zisk v jednotlivých šampionátech, přípravu posádky i techniky před každým závodem a řadu dalších aspektů. Celou sezonu absolvujeme s jedním vozem, logistika je skutečně velmi náročná. Proto padlo rozhodnutí v tuto dobu nestartovat na dalším podniku seriálu ERC. Plně se chceme soustředit, v rámci podmínek, které má náš tým k dispozici, na maximální zisk domácích bodů, včetně profesionální přípravy. Toto rozhodnutí nebylo lehké, ale i s ohledem na rozpočet soukromého týmu jsem se osobně přiklonil ke kvalitní přípravě jednoho šampionátu. S ohledem na název a partnerství našeho týmu je tímto preferovaným šampionátem domácí seriál.“

Martin Koči se v minulých dnech zúčastnil nejprestižnější tuzemské výstavy automobilů – Autosalon Bratislava, kde byl hostem společnosti ŠKODA AUTO Slovensko. Návštěvníci tak měli možnost získat jeho autogram, nebo porovnat své řidičské zkušenosti na rally simulátoru. Na začátku května má v plánu účast na 11. VSE City Run Košice. Jedná se o charitativní akci s účastí více než 2000 běžců. Martin pravidelně podporuje hendikepované děti ze sdružení „Usmej se na mňa“ a v průběhu letošního ročníku bude dělat partnera nevidomému běžci.

Posádku Martin Koči – Radovan Mozner junior následně čeká testovací program a zejména druhý díl slovenského šampionátu – Rally Tatry.

Komentářů celkem: 4
2. 5. 2018 10:57
0 0
Kulantně řečeno, že to kolo na Azorech asi stálo víc než jen ušlé body, že časy na Kopné nebyly tak dominující jak si team přestavoval a že pokud mu ujíždí doma Grzyb tak co v Evropě že. Je to škoda, talent velký, ale pokud srovnám období, kdy před třemi lety vyhrál Valašku /ten ročník nepovedeného sprintu/ a teď, tak nasazení a celkový dojem před lety byl lepší.Výsledky se nečekaly a byly, teď obráceně, psychika půl výkonu.
jac
2. 5. 2018 14:48
0 0
Škoda, další SK hvězda zapadá...smajlík
2. 5. 2018 18:23
3 0
Za ten jeho pristup si to snad i zaslouzi
2. 5. 2018 21:25
0 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!