Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 5. 2018 22:07 − 2367× − 3

Mäkinen: Nebudeme určovat, kdo je jednička

Šéf továrního týmu Toyota Gazoo Racing Tommi Mäkinen odmítá, že by po úspěšné Argentinské rally měli v týmu hrát vše na Otta Tänaka.

V Argentinské rally si Ott Tänak při teprve pátém startu s Yarisem WRC připsal první vítězství a když se připočítají jeho druhá místa z Monte Carla a Tour de Corse, je nyní Estonec je nejvýše postaveným jezdcem Toyota Gazoo Racing, což znamená, že drží třetí příčku se ztrátou 28 bodů na lídra tabulky Sébastiena Ogiera. Jeho týmoví kolegové jsou na sedmém (Esapekka Lappi) respektive osmém místě (Jari-Matti Latvala), avšak jak říká šéf týmu Tommi Mäkinen, nehodlá jezdcům určovat, na koho by se mělo jet a rozdávat jednotlivým pilotům pořadí. Týmovou režii odmítá a chce nechat, aby všichni tři jeho jezdci ukázali, co umí, zajížděli co nejlepší výkony a zejména přinášeli týmu body do klasifikace značek, kde Toyotě na třetím místě chybí 5 bodů na druhý M-Sport a 20 bodů na vedoucí Hyundai.

"Osobně to cítím tak, že je nejlepší nechat jezdce jet si po svém. Důležité je, abychom měli dvě auta v cíli na co nejlepších příčkách kvůli bodům do šampionátu, ale je příliš brzy na určování role jezdecké jedničky. Rád bych jezdce nechal, aby si jeli podle svého," říká Tommi Mäkinen a k určování pořadí jezdců dodává, že si tuto situaci nedokáže představit zejména ve Finsku, kde loni jak Jari-Matti Latvala, tak Esapekka Lappi vedli a druhý jmenovaný dokonce vybojoval své první vítězství v MS. "Dokážete si představit, že bych ve Finsku určoval jezdcům nějakou týmovou strategii? Asi by měli otázky, kdybych jim říkal, aby ve Finsku zpomalili," dodává šéf týmu s odkazem na to, jak by asi donutil své finské jezdce ubrat na tempu a pustit před sebe Otta Tänaka.

S názorem svého šéfa souhlasí i sám Ott Tänak, jemuž se u Toyoty daří hned od prvního startu. "Jedu sám za sebe. Šampionát je stále ještě na začátku, je brzy na strategie. V týmu panuje velmi otevřený přístup, každý může mít to, co chce, pro mě neexistuje dělení na prvního, druhého a třetího jezdce. My se budeme soustředit na svou jízdu a Jari-Matti se zase musí soustředit na tu svou," uzavírá estonský jezdec.

Komentářů celkem: 3
5. 5. 2018 19:46
0 0
Nikdo neví kdo je jednička týmu, ale všichni ví kdo to není..
orry Jari! Hold mládí kupředu levá.. smajlík
5. 5. 2018 20:25
0 0
Jojo Jarri už odpadá pár měsíců?nebo let?Sem tam se mu zadaří ale obyčejně s tím někde šlahne(Někdy nechca poruchy) a už se to vrší.Navíc je znám nějakým tím psychoproblémem.Daří se daří a pak s tím švihne.Už před třemi lety jsem já sám sobě prohlásil že JML nikdy mistrem světa nebude.A na tom se asi shodneme.
5. 5. 2018 21:07
0 0
Ott prokazuje svojí kvalitu a vyrovnanost kterou získal v loňské sezóně.Pro mě neskutečný progres u kluka kterej byl na "odstřel" ještě pár let zpět..... budoucí mistr světa.Jari už to nedá z mnoha důvodu ,Esapeka má čas....
...a koukat na Otíkovo agresivní styl jízdy je něco nádhernéhosmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!