Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 5. 2018 21:04 − 3006× − 1

Lukyanuk s Arnautovem obhájili na Kanárech

Druhá soutěž mistrovství Evropy se odehrála na Kanárských ostrovech a vítězství si odvezli Lukyanuk s Arnautovem.

Druhou etapou dnes skončila Rally Islas Canarias a dnešní dění bylo o celých 760 metrů delší, než včerejší úvodní den. O tom, že obě části ostrovní soutěže byly velmi vyrovnané, co do vzdáleností, svědčí i to, že dnešní nejdelší test Gáldar byl o nějaký jeden km nejdelším testem soutěže. Po včerejšku měl soutěž nejlépe rozjetu Lukyanuk, jenž měl náskok lehce přes dvacet sekund na druhého Gryazina a byl to právě prvně jmenovaný ruský jezdec, jenž začal nejrychleji i dnes. Druhý čas zajel Habaj, který však držel v průběžné klasifikaci až 14. příčku. Nejrychlejší jezdec RZ10 byl taktéž z Ruska, jenže tentokrát se jednalo o Gryazina, jenž byl jednu desetinu rychlejší Lukyanuka, avšak pro vývoj celkového pořadí měl tento výsledek pramalý vliv. Na nejdelším testu soutěže, již jmenovaném Gáldaru, zajel opět nejrychleji Lukyanuk, což znamenalo, že po polovině druhého dne měl na čele náskok půlminutu na druhé Gryazina.

Velmi dobré výkony předváděl Kreim, kterému se na asfaltu dařilo mnohem lépe než na azorské šotolině, čtvrtou příčku s odstupem 35 desetin držel v polovině dne Suárez a pátý byl Pellier, jenž Španěla v barvách Peugeot Rally Academy letos nahradil. Ve druhé rundě se na testu Arucas zopakovaly výsledky z prvního průjezdu, když nejlépe zajel Lukyanuk následován Habajem. Ruský pilot následně vyhrál oba dva zbývající testy sekce, potažmo soutěže a v cíli tak mohl oslavit obhajobu loňského prvenství a současně druhý primát v letošním ERC. Druhým místem celkově a vítězstvím v JERC U28 dobře do letošní evropské sezóny vstoupil Gryazin, třetí příčka připadla Kreimovi, což znamenalo, že úřadující německý šampion si výrazně vylepšil 12. místo z Azorských ostrovů.

Čtvrtým místem vyrovnal své loňské (a celkově ERC) maximum Suárez, jehož následoval Pellier, pro nějž šlo o třetí start se čtyřkolkou v kariéře. Mnohem lepší vstup do svého evropského programu letos předvedl šestým místem Grzyb, který na Kanárech zužitkoval formu získanou vítězstvími v úvodních podnicích polského a slovenského mistráku. Finišem na poslední vložce se na sedmou příčku posunul Magalhaes, který nedokázal navázat na loňské třetí místo. Osmou příčku bral Ares, devátý celkově byl Fuster, avšak ten do ERC nebodoval. Desítku uzavřel Brynildsen a TOP 10 v ERC uzavřel Habaj.

Mezi juniory do 27 let dnes pokračoval bitva ze včerejška a pořadí se začalo přelévat hned po RZ9. Po včerejšku vedoucí Sesks se propadl na třetí místo, do čela šel Gago a před Lotyše se posunul i Llarena. Pro Španěla se však jednalo o poslední dojetý test, jelikož v RZ10 ošklivě havaroval. Na čele zůstával nadále Gago, který poodjel Sesksovi na šest sekund, podobnou ztrátu měl i třetí Wagner. Když i poslední test úvodní sobotní sekce zajel Gago rychleji než Sesks, zůstalo pořadí nezměněno. Odpoledne vyhrál dva další testy Gago a ani vítězství Seskse na posledním testu nezměnilo nic na tom, že vítězství mezi juniory do 27 let slavil Portugalec právě před Lotyšem. Třetí příčku vybojoval Wagner, který o 17 sekund porazil druhého továrního Adama v rukou Kristenssona. Pátou příčku vybojoval Blach, náš reprezentant Brož si odvezl body za osmou příčku.

Komentářů celkem: 1
6. 5. 2018 03:361 Upraveno 03:51
0 0
Zdá se, že Alex si před letními souboji v rámci MMČR v rally ( Bohemka a Barumka) jezdí užívat Jaro na jakési ostrovy v Atlantiku (furt nějaký Azory a Kanáry)
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!