7. 5. 2018 06:29 − 1786× − 1

Talaš racing pokořil domácí Šumavu

Klatovská posádka brala body za první místo, ale neobešlo se to bez drama.

Stará pravda říká, že doma by se nemělo závodit. Něco takového si ale posádka Jan Talaš junior a Zbyněk Pils nemohla vzít k srdci. "Po nešťastné Valašce potřebujeme každý bod do mistráku a kluci potřebují v autě ujet co nejvíce kilometrů. Takže bez ohledu na různé pověry jsme v Klatovech startovat museli," řekl manager týmu Dan Koželuh.

Ani start na domácím klání nebyl jednoduchý. Ještě pár dní před soutěží nedisponoval tým světelnou rampou a posádka se smiřovala s tím, že pojede noční erzety na dálková světla. "Nakonec vše dobře dopadlo a my máme v dílnách rampu, která slavila závodní premiéru na domácí soutěži. Jízda s ní byla určitě rychlejší a hlavně mnohonásobně bezpečnější než jízda na dálková světla," konstatoval Jan Talaš.

Výhodu domácího prostředí sice stíralo to, že posádka jede s technikou, která je pro ni stále nová, ale Jan se Zbyňkem jeli od začátku naplno. O velkém nasazení svědčí například to, že na Andělické RZ nadělila posádka sama sobě více než 12 vteřin. "Auto jede neskutečně, zlepšujeme se i my jako posádka. Musím říct, že jsem si to užíval," uvedl Talaš.

Do cíle první etapy putovala posádka na 27. místě absolutně a na druhé pozici ve třídě 6. Před klatovskými mladíky byl pouze velezkušený Jiří Navrátil. "V servisu s námi byl Tomáš Pletka a jeden z jeho mechaniků. Musím říct, že to byla obrovská škola, mám plnou hlavu vylepšení a postupů, které nám Tomáš poradil. Nesmírně si takové podpory ceníme," zhodnotil Koželuh.

Druhý den soutěž pokračovala a spolu s ní trvala i honba posádky za mistrovskými body a v neposlední řadě i za body do značkového poháru. Ve výsledkové listině figurovala posádka na druhém místě. To až do desáté, Tedražické erzety, kde Honza zatáhl a ujal se vedení ve třídě. Kterého se nepustil až do poslední RZ. Posledním testem byla opět Tedražická a posádka se ve výsledkové listině propadla směrem dolů. "Dojeli jsme Pokyho, který stál kvůli havárii a nebylo možné ho objet. V cíli jsme reklamovali čas a to, co jsme prostáli nám bylo odečteno. To bychom nebyli my, aby nebylo nějaké drama," uvedl mitfára Zbyněk Pils.

Mladá posádka tak mohla v cíli domácí soutěže oslavovat. A rozhodně bylo co. "Ať si říká kdo chce co chce, na trati jsme vyhráli. A oslava? No, bylo to opravdu v mezích možností velké," řekl se smíchem Koželuh.

Klatovská posádka zbrojí na následující soutěž. Tou bude populární rallye Český Krumlov. "Chtěl bych poděkovat klatovským pořadatelům za pěknou soutěž, k organizaci nemůžeme říct nic špatného. Tratě byly těžké a potkala nás i jedna nepěkná krize. Všude bylo vidět plno diváků, vše pěkně odsýpalo. Děkujeme všem fanouškům, kteří nám drželi palce. Velký dík patří pochopitelně sponzorům a partnerům, bez kterých bychom nemohli jet. Nesmím zapomenout ani na kluky z týmu a naše rodiny," dodal Jan Talaš.

Tým mohou fanoušci sledovat na facebooku, kde najdou aktuální novinky, fotky, videa a mnoho dalšího https://www.facebook.com/TalasRacing/

Komentářů celkem: 1
7. 5. 2018 07:20
0 0
Skoda, ze svuj talent zahrabaval v te nespolehlive Fabii. To, ze umi, jsem zjistil, kdyz jsem ho loni videl v Kotline a letos ma slova potvrzuje.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!