Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 5. 2018 20:07 − 2924× − 0

Seb Ogier: V Argentině jsme na pódium neměli

Francouzský jezdec nedokázal najít v Argentinské rally recept na tempo soupeřů a bral čtvrtou příčku.

Argentinská rally patří mezi jedny z mála soutěží, kde ještě Sébastien Ogier, nedokázal získat vítězství. Stupně vítězů již několikrát obsadil, ale vždy se jen díval, kdo jiný že to stojí na stupínku nejvyšším. A ani letošek nebyl změnou, když pětinásobný mistr světa dojel, stejně jako vloni, na čtvrté příčce. Za celou soutěž dokázal vyhrát jen jeden měřený test – konkrétně Las Bajadas – Villa del Dique, která byla první klasickou vložkou rally. Zbytek první etapy byl ovlivněn i čištěním trati, které Francouze, jako lídra MS již tradičně, čekalo. Den končil na pátém místě a ke konečné čtvrté příčce mu pomohl defekt Meeka na konci druhého dne soutěže. Kromě bodů za umístění si Ogier připsal čtyři body za druhý čas na PowerStage, což znamenalo, že nadále drží o 10 bodů vedení nad druhým Thierrym Neuvillem.

Jak však jezdec říká serveru wrc.com, na moc lepší výsledek stejně ani pomýšlet nešlo, protože jemný, sypký argentinský povrch Fiestě WRC příliš nevyhovuje. "Podmínky s malou přilnavostí moc současné verzi Fiesty nevyhovují, takže musíme soutěž analyzovat a identifikovat oblasti, kde pracovat na zlepšeních. Pořád jsou oblasti, na kterých je potřeba pracovat, ale v rallysportu jde vždy o kompromisní řešení. Na začátku sezóny jsme byli schopní zlepšit auto pro některé podmínky, ale když je malá přilnavost a písečný povrch, tak pro tyto podmínky je potřeba hledat, jak auto zrychlit. Byl to náročný víkend a i přes to jsme si odvezli slušný bodový příděl, takže celkově nejsem úplně nespokojený," říká francouzský jezdec.

"Ott se docela rychle osamostatnil na čele, ale v sobotu jezdci pohybující se ve výsledcích okolo nás, jako třeba Dani Sordo, zajížděli rychleji jak já," říká Sébastien Ogier s odkazem na to, že ani ve druhé etapě, kdy už nečistil, nebyla Fiesta WRC schopná zajíždět stejně jako soupeři. "Nedokázal jsem na jejich tempo najít odpověď. Pouze v jedné zkoušce, kde jsem jel opatrně v mlze, ale v dalších testech jsem byl pomalejší. Takže pořád máme prostor pro zlepšování auta," uzavírá pětinásobný mistr světa.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!