Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 5. 2018 12:25 − 5971× − 0

Kajetanowicz na Sardinii začne WRC2 program

Trojnásobný evropský šampion Kajetan Kajetanowicz letos nachystal přestup do světového šampionátu.

Kajetan Kajetanowicz po třech evropských titulech míří do světa, přičemž indicie o tomto přestupu se začaly objevovat již na konci minulé sezóny. Oficiálně se však Polákům odchod z Evropy do mistrovství světa stvrdil až nyní. Trojnásobný evropský šampion se poprvé ve WRC2 s Fiestou R5 připravovanou polskou filiálkou M-Sportu objeví na Sardinii a pod hlavičkou Lotos Rally Teamu se plánuje ukázat na nějakých čtyřech podnicích. Poslední neznámou však zůstává, kdo bude Kajetanowiczovi číst noty, neboť na konci roku došlo k ukončení úspěšné spolupráce s Jarkem Baranem, jenž s Kajtem tvořil posádku takřka devět sezón a společně Poláci vybojovali všechny čtyři polské i tři evropské tituly.

Příprava programu letos Kajtovi dala zabrat a proto mohlo jeho oznámení přijít až nyní, téměř v polovině května, když má MS za sebou pět soutěží. Na třech z nich se byl Kajetan Kajetanowicz alespoň podívat, aby věděl, do čeho jde. "Všechny předchozí sezóny přinesly velké výzvy, ale účast v mistrovství světa lze popsat jako učebnicový příklad velké nálože emocí. Vím, že mnoho fanoušků čekalo, kdy přineseme nějaké novinky a stejně tak já. Všem chci poděkovat za trpělivost a jejich důvěru v nás. Věřím, že nás v jednotlivých soutěžích budou sledovat a držet palce. Laťka bude nastavena velmi vysoko, avšak i právě skvělá podpora polských fanoušků nám umožňuje úspěšně bojovat o co nejlepší výsledky," říká Kajetan Kajetanowicz k dlouhému tichu před oficiálním oznámením svého letošního programu a pokračuje očekáváními od letošní sezóny.

"Náš tým stojí na začátku úplně nového dobrodružství. Pojedeme nové a mě neznámé zkoušky, přičemž budeme soupeřit se zkušenými a fantastickými soupeři, ale jako vždy jsme připraveni se postavit novým a větším výzvám. Budeme pokračovat ve spolupráci s M-Sportem Poland, z čehož mám velkou radost, jelikož vím, kolik nadšení dávají do každého našeho startu. Rád bych poděkoval také našim partnerům – skupině Lotos, Delphi Technologies a Driving Experience za to, že v nás opět mají důvěru a uznávají naše výsledky nejen ze sportovního hlediska. Jejich podpora znamená, že dlouho očekávaný postup do MS se stává skutečností," uzavírá trojnásobný mistr Evropy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!