Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 5. 2018 21:35 − 2796× − 1

V Portugalsku se vrací Hayden Paddon

Letos Hayden Paddon neabsolvuje kompletní MS a od Švédské rally v i20 WRC neseděl. Při Portugalské rally však bude zpět.

Když v roce 2016 slavil první vítězství v kariéře při Argentinské rally a i přes 3 odstoupení dokončil čtvrtý celkově v MS, mnozí pasovalo Haydena Paddona na jednoho z možných favoritů následující sezóny. Avšak ta začala tragickým střetem se špatně stojícím divákem v Monaku a ani v průběhu roku nestála při Kiwim Paní Štěstěna, takže ročník zakončil jako osmý. Aby toho nebylo málo, Hyundai před koncem sezóny 2017 podepsal Andrease Mikkelsena a rázem měl 4 jezdce na 3 auta, takže výsledkem bylo, že se letos Hayden Paddon střídá s Danim Sordem. Novozélanďan jel zatím jen ve Švédsku, kde dojel pátý, avšak od té doby si do i20 WRC nesedl, naopak Sodo zajížděl velmi kvalitní výsledky. Při nadcházející Portugalské rally se ale Paddon do sestavy vrací, když Hyundai výjimečně nasadí čtyři auta.

Aby Novozélanďan nevyšel úplně ze cviku, dal si dva starty na Novém Zélandu, kde má k dispozici i20 ve specifikaci AP4 a jak Rally of Otago, tak International Rally of Whangarei vyhrál. "Na jednu stranu byly naše starty na Novém Zélandu velmi úspěšné a mám pocit, že jsem zpět, ale na tu druhou si nedělám iluze a vím, že v MS bude větší konkurence a navíc jsem ve WRC neseděl tři měsíce, což je něco, co budu muset rychle překonat. Ale cítíme se dobře připraveni a hladoví po výsledku jako nikdy, avšak nepotřebujeme nikomu nic dokazovat. Jde o to, abych naplnil svá očekávání a cíle, jelikož vím, co jsem schopný zajet a dokud toho nedosáhnu, tak nepolevím," říká k nadcházejícímu portugalskému startu Hayden Paddon.

Aby se alespoň trochu znova aklimatizoval v kokpitu Hyundai i20 WRC, absolvoval Hayden Paddon včera a dnes testy na šotolině na Sardinii. Tím by si jezdec měl zvyknout na vůz nejvyšší specifikace na šotolině, protože ač doma startoval taktéž na nezpevněném povrchu, přeci jen vozy WRC a AP4 mají jisté rozdíly ve výkonu. To taktéž přiznává i Novozélanďan. "Starty doma jsou dobrou výchozí pozici a měly skvělý dopad na mou jistotu. Je ale trochu bláznivé, jak těch 11 týdnů, co jsem byl na Novém Zélandu, rychle uteklo, ale pro mě to byl parádní odpočinek, který jsem potřeboval," uzavírá Hayden Paddon.

Komentářů celkem: 1
Raf
13. 5. 2018 22:211
0 0
Konecne!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!