Redakce - eWRC.cz
14. 5. 2018 13:22 − 1865× − 0

Z Vyškova na Rallyshow

Nově složená posádka Jiří Hladík – Ivo Studený měla ve Vyškově vítězství na dosah…

Jirko, jak fungovala premiérová spolupráce s Ivošem?

Na předzávodní test pochopitelně nebyl čas, takže se Ivoš musel seznamovat s naším rozpisem až při tréninku, což pochopitelně není ideální a v úvodních vložkách závodu to bylo znát. Nicméně se s tím popral statečně a já mu musím poděkovat, že do toho takto narychlo šel.

Je pravda, že po první sekci to moc vesele nevypadalo…

Souhlasím, ale tam se sešlo víc ovlivňujících faktorů. Před závodem jsme byli krátce projet auto a zjistil jsem, že přední pneumatiky už mají to nejlepší za sebou a podobně na tom jsou i přední kotouče. Moje rozhodnutí bylo, že s tím zkusíme jet první rundu a pak se uvidí. To, že to nebylo rozhodnutí správné, bylo vidět na časech v prvním servisu. Aby toho nebylo málo, tak jsem si na první vložce při razení pětky ještě omylem vypnul odpojovač baterie. Než jsem ho znovu nahodil a rozpohyboval auto, byla z toho slušná ztráta. Další přišla na dvojce, kde jsem dlouze probrzdil odbočení a auto se skoro zastavilo. Bylo jasné, že v servisu se bude pracovat. Kluci měnili přední brzdové kotouče a Luba našel ještě dvě použitelné pneumatiky na předek. Na přejezdu bylo jasné, že to autu výrazně pomohlo a budeme moct zabrat.

Na druhém průjezdu Ivanovickou jste se zrychlili o deset vteřin, ale na Jirku Pohlídala to pořád nestačilo…

Musím říct, že Jiří nás všechny dokonale zaskočil a překvapil. Na Kopné od nás dostal minutu a na druhém závodu mu najednou nikdo nestačil. To bylo opravdu překvapující zjištění. Druhá Račická byla ale naší záležitostí a hned z toho bylo druhé místo. Na pětce měla vedoucí posádka problém s palivem, ztratila zhruba půl minuty a my tím pádem přijížděli do servisu na prvním místě.

Vítězství vám ovšem uniklo o 0.8 vteřiny. Bylo to pro vás velké zklamání?

V poslední rundě jsme neudělali žádnou zásadní chybu, jeli jsme na limitu gum a oba jsme věřili, že i přes prasklé svody první místo udržíme. Když mi Ivoš na přejezdu řekl, že jsme prohráli o 0.8 vteřiny, tak jsem to nejdřív nechápal a potom jsem se musel smát. Pochopil jsem to až ze sestřihu posádek od JNK. Klukům to jede neskutečně a myslím, že o letošním vítězi třídy osm je už rozhodnuto. My ale musíme být s druhým místem jednoznačně spokojeni, a to nejen díky novému složení posádky, ale také díky týmu a mechanikům, kteří opět pracovali výtečně.

Hned při následujícím víkendu jste se představili na Rallyshow v Hradci Králové. Proč jste nezůstali u Renaultu a zvolili jste Suzuki?

Rallyshow je domácí akce, kterou bereme jako poděkování a prezentaci našich partnerů. Naše auto přilákalo mnoho návštěvníků a partneři byli opět spokojeni. O Renaultu jsme ani nepřemýšleli – no a při vší úctě k současnému enku, tak áčko je prostě áčko:) Nyní nás čeká dlouhá pauza a do závodního vozu usedneme až na Rally Pačejov.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!