Flídrova Octavia WRC koly vzhůru

Sprintrally v Tišnově skončilo pro mnoho favorizovaných posádek neslavně.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Sprintrally v Tišnově skončilo pro mnoho favorizovaných posádek neslavně. Bohužel mezi týmy, které nástrahy krásné, ale velmi náročné trati nezvládly, patřil i náš tým SVC Náchod Motorsport reprezentovaný posádkou Leoš Flídr – Bohumil Ehl.

Před Tišnovskou soutěží bylo v týmu SVC Náchod Motorsport napětí. Napětí, které pramenilo z nervozity s konfrontací s předními českými piloty. Přesto se celý tým velmi těšil. Před soutěží se totiž udělalo maximum. Octavia WRC byla otestována v Bělé pod Bezdězem a krátký test poblíž Tišnova pomohl konečnému nastavení vozu.

Optimismus do žil všem v týmu vlil i výkon naší dvojice v první sekci, po které nezkušená, ale skvěle motivovaná posádka bezpečně ovládla průběžnou klasifikaci.

„Octávia fungovala skvěle. S jejím nastavením jsem byl moc spokojen. Pozlobila nás jen před startem první erzety, když nešly zavřít zadní dveře. Tahle banální závada mě tak nažhavila, že jsem do soutěže vypálil hodně zostra. I s otevřenými dveřmi! Výborně nám seděl také rozpis,“ k úvodní sekci říká Leoš Flídr.

I v druhé sekci náchodská posádka vévodila startovnímu poli. Před šestou erzetou její výkon zdobil náskok více než čtyřiceti sekund. 6. RZ se ovšem stala poslední zkouškou, do které odstartovala.

„Asi 3 km po startu, v technickém sjezdu nás vypekl vytahaný štěrk. Všiml jsem si ho a podřadil až na dvojku. Přesto Octavia sklouzla do protisvahu a přetočila se na střechu. Zůstali jsme stát uprostřed trati koly vzhůru. A pokud vím, takhle se závod nejen nevyhrává, ale ani nedojíždí,“ k nehodě uvádí Leoš Flídr.

A jak zhodnotil vystoupení týmu jeho vlastník Vladimír Vitver?
„Celý tým ukázal svoji konkurenceschopnost. S tím jsem spokojen. Leoš je velmi rychlý a až do osudné 6. erzety výrazně nechyboval. A tempo držel velmi, velmi vysoké. Chybí mu ale více zkušeností a právě jejich nedostatek se nám stalo osudným. Autu ale příliš neublížil, odnesly to více méně pouze plechy. Celou kritickou situaci důsledně zanalyzujeme a poučíme se z ní.“

Tým SVC Náchod Motorsport společně s majitelem vozu Octavia WRC – REX teamem Besedice již usilovně pracují na opravě vozu. Na startu v Českém Krumlově by Leoš Flídr s Bohumilem Ehlem neměli chybět.

Komentářů celkem: 4
Anonym IP:213.235.168.5
15. 5. 2006 20:381
0 0
Hmmm, to se stane, ale jinak jel Flídr parádně! Čtvrtý start s WRC a nasazení jak u starého mazáka. Ve srovnání s Karlem Trněným výkon o stupeň lepší..Jen tak dál a příště až do cíle!!
Anonym IP:62.141.24.89
15. 5. 2006 23:122
0 0
Jenom poválené plechy a k tomu taky hnutej rám.
Anonym IP:82.113.46.94
16. 5. 2006 09:483
0 0
Jo jo Leoš jel moc pěkně.
Anonym IP:213.235.168.5
16. 5. 2006 11:344
0 0
To:"hnutej rám":
Máš trochu pravdu. Prej si v Boleslavi Flídrovic tým objednal opravu bezpečnostního rámu. Ale snad to je hnutý jen u střechy jak to jelo koly vzhůru. Takže to bude malina.Go Flídr Go!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!