Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 5. 2018 23:43 − 4530× − 0

Loebův návrat na full-time nepravděpodobný

Citroen racing a Sébastien Loeb se zřejmě nedohodnou, jak by mohl v příštím roce devítinásobný mistr světa startovat.

Pro letošní sezónu se pro menší "brigádu" ve světovém šampionátu v rally rozhodl Sébastien Loeb, jenž si naplánoval tři podniky MS a v zatím dvou odjetých ukázal, že nic ze své extratřídy neztratil. Při prvním startu v Mexiku (ano, lze namítnout, že těžil ze startovní pozice…) se postupně dostal do vedení a až defekt jej připravil o lepší výsledek, než konečné páté místo. Na Korsice dokázal rodák z Haguenau vyhrát tři měřené testy, avšak výsledek znehodnotila havárie na RZ2 a nutnost dokončení první etapy za použití rally2. Vzhledem k těmto výsledkům tedy není divu, že by Citroen racing rád viděl devítinásobného mistra světa zpět, avšak jak se nechává slyšet Pierre Budar, tým by chtěl příští rok stabilní jezdeckou sestavu, aby se neopakoval letošek, kdy musí Loebovým startům uvolnit kokpit C3 WRC Craig Breen.


Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Na základě slov šéfa Citroen racingu to tedy vypadá, že tým by Loeba rád viděl zpět na celou sezónu, protože sporadické starty nejsou příliš reálné. "To, co bych nechtěl opakovat je, aby Seb jel třeba jen jednu rally. Kariéru v rally ukončil z nějakého důvodu, takže nevidím, jak bychom jej dokázali dostat naplno zpět, když měl své důvody pro konec a jestli už ho to nudilo nebo to bylo něco jiného, já nevím. Mít Seba zpět na celou sezónu je dobrý nápad, ale nasazovat vybrané jezdce na vybrané soutěže už tak dobrý nápad není, protože potřebujeme mít stabilní tým," říká s situaci Sébastiena Loeba ředitel Citroen racingu Pierre Budar.

Letos byl ukončen program Peugeotu v rallyraidech, takže Loebovi zůstal jako hlavní aktivita rallycross, kde je letos členem továrního týmu Peugeotu a o uplynulém víkendu dokázal rodák z Haguenau získat vítězství, když vyhrál v belgickém Mettelu. Co, ale přinesou další roky zjevně neví ani sám Loeb, protože jak už dříve řekl serveru autosport.com, účast v celém MS v rally už nevidí reálně: "S Peugeotem startuji v rallycrossu a nedokáži být všude. Když jsem ukončil kariéru v MS v rally, tak jsem pro tom měl důvod a ten se nezměnil. Letos se ve WRC ukážu, je to pohoda, ale abych jel celý šampionát, to nevím… takový plán nemám," uzavírá Seb Loeb.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!