mcrrcrally - eWRC.cz
19. 5. 2018 07:18 − 2571× − 0

Kolečko se polámalo…

Na třetím závodě rozhodovala o úspěchu či neúspěchu do velké míry technika.
Za slunečného počasí se uskutečnil ve Dvoře Králové nad Labem třetí závod MČR RC rally. Poprvé se letos jelo na šotolině a tak bylo zajímavé sledovat, jak si povedou úspěšní závodníci z prvních dvou závodů na parketách a asfaltu.

RZ1: Do závodu nejlépe vstoupil Victor Trnka. Druhým časem se blýsknul David Čech a třetí po první zkoušce je Richard Nitsche. Rozestupy jsou ale zatím jen minimální, nikdo nehlásil závažný problém, jen Marii Jandoušové upadlo kolo a Lukáš Desenský trefil fotobuňku.

RZ2: Opět vítězí Victor Trnka a navyšuje svůj náskok na druhého na více než pět sekund. Tím je stále David Čech, který zajel v této zkoušce čtvrtý čas. Naopak na čtvrté místo průběžně postoupil druhým časem Martin Čejchan. Třetí v RZ i celkově je Vít Kutal. Aleš Čejchan utrhl tlumič a ztratil půlminutu. Po RZ2 je přeskupení.

RZ3: Martin Čejchan zatáhl a nejlepším časem se prodral již na druhé místo v průběžném pořadí. Vedení drží Victor Trnka, který zajel čtvrtý čas. I na třetí příčce nedošlo ke změně, tu hájí Vít Kutal, druhý v RZ3. Třetím časem se po výměně pneu blýsknul Petr Pavlát, v kategorii 4 je ale stále až třetí za Františkem Doležalem a Martinem Mudříkem.

RZ4: Čtvrtá zkouška se stala osudnou pro dosud vedoucího Victora Trnku. Urazil kolo a dojel s obrovskou ztrátou. Je tak vyřazen z bojů o přední příčky. Do čela se vyhoupl Martin Čejchan, který zajel zkoušku nejrychleji. V patách mu je Vít Kutal. Petr Pavlát potvrdil třetím časem skvělou formu a posunul se na celkové páté místo, jen pět setin sekundy před Františka Doležala. Kategorii seniorů nyní těsně vede Martin Mudřík. Mezi nejmladšími je také tuhý boj. Po této RZ se dostal Jakub Pospíšil těsně před dosud vedoucího Jakuba Mudříka. Z dívek je zatím nejlepší Martina Pekařová.

RZ5: Skvělým časem potvrdil Martin Čejchan svoji vedoucí pozici. Za ním dojeli Martin Mudřík a David Šintál, na celkovém pořadí na čele to ale nic nezměnilo. Tvrdý boj o stupně vítězů ale zuří v kategorii 4, kde se František Doležal opět dostal před Petra Pavláta na druhé místo za skvěle jedoucího Martina Mudříka. I v kategorii 1 se mění opět pořadí, do čela se vrací Jakub Mudřík, druhý je Jakub Pospíšil a třetí Karolína Havlíčková. Poukaz na odběr zboží v hodnotě 700 Kč od společnosti MZ-Racing vyhrává Kristýna Zitová.

RZ6: Martin Čejchan opět nenašel přemožitele a navyšuje náskok na druhého v RZ i celkově Vítka Kutala na více než devět sekund. Třetí místo zajel Martin Mudřík a vyhoupl se před Davida Čecha na bronzový stupínek v celkovém pořadí. Pozice si přehodili František Doležal a Petr Pavlát, který je nyní opět pátý. O sedmé místo bojují Lukáš Zámečník a David Šintál. Odstupy nejsou velké, zbývají ještě tři rychlostní testy.

RZ7: Ani v sedmé zkoušce nenašel Martin Čejchan přemožitele a přidal další sekundu ke svému náskoku. Vede samozřejmě rovněž v kategorii 2. I druhé a třetí místo je beze změny, okupují je Vít Kutal resp. Martin Mudřík vedoucí jezdci kategorií 3 a 4. Josef Pekař ukroutil volant a propadl se v pořadí o pět míst. Marie Jandoušová zakončila svou stíhací jízdu nárazem do cílové časomíry.

RZ8: Předposlední test má nečekaného vítěze Davida Šintála, druhý byl Petr Pavlát a třetí místo stačilo Martinu Čejchanovi k upevnění vedení v závodě. Před poslední Powerstage má na Víta Kutala k dobru více než 12 sekund. Čtvrtou příčku opustil díky ulomenému kolu David Čech a propadl se na 15. místo. O bronz si to rozdají tři veteráni ve složení Martin Mudřík, Petr Pavlát a František Doležal.

RZ9: Je dobojováno. Nejvíc bodů za powerstage si odváží Vít Kutal, druhé místo stačilo Martinu Čejchanovi k vítězství v dnešním klání a upevnění pozice leadera v šampionátu. Třetí místo v testu pomohlo Davidu Čechovi na konečnou 12. příčku. V souboji o třetí místo nakonec Martin Mudřík svoji pozici o 16 setin sekundy udržel a bere zlatou medaili v kategorii 4. Trojky vyhrává Vít Kutal, dvojky Martin Čejchan a jedničky Jakub Mudřík. Mezi dívkami byla nejlepší Martina Pekařová. Smolařem závodu byl Victor Trnka, když mu i v závěrečné RZ upadlo kolo.

Čtvrtým závodem sezóny se MČR vrátí na Moravu, kde na šotolinové trati v Ondřejově svedou závodníci 14.7. souboje o další cenné body.

Bližší informace a kompletní výsledky najdete na webu mcrrcrally.cz

Autorem fotografií je Kuba Konecký

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!