19. 5. 2018 22:19 − 11510× − 4

Další zbořená C3 na Meekův účet

Portugalskou rally rozjel Kris Meeke dobře, v závěru pátku jej zdržela jízda s prázdným kolem a vše špatné dnes bylo završeno nehodou.

Britský pilot Kris Meeke si po dnešní nehodě bude moci Portugalskou rally 2018 kroužkovat do kalendáře jako druhé narozeniny, protože ve druhé etapě soutěže velmi nehezky boural a posádka měla velké štěstí, že z nehody odešla bez vážnějších následků. Brit včera přitom soutěž rozjel velmi dobře, opět patřil mezi nejrychlejší, dvakrát byl ve vedení, avšak v závěru dne musel dojíždět dvě speciálky v ulicích Porta na disku a propadl se ze stupňů vítězů na sedmou příčku. Dnes byl mezi prvními na trati, takže nezajížděl tak kvalitní časy jako v pátek, ale Meekovo učinkování v soutěži ukončila RZ12, kde vyletěl mezi stromy a mohl jen děkovat tomu, že posádky v dnešních vozech WRC sedí až v oblasti B sloupku a že vozy mají vysokou pasivní bezpečnost. Jezdec totiž byl v jedné z levých zatáček rychlejší, sežrala jej krajnice a C3 se o strom opřela v oblasti čelního sklade, kde zůstala značně zdeformovaná.


…zdemolovaná C3 WRC po nehodě

Sám Kris Meeke se k nehodě a tomu, co jí předcházelo, vyjádřil na sociálních sítích. "Po frustrujícím závěru pátku jsem si dnes jízdu s C3 WRC opravdu užíval, což s výjimkou včerejších defektů ostatně platilo pro celou rally. Pak jsem ale do jedné zatáčky zatočil o trošku později, nestrefil se do stopy a dostal se na sypký okraj cesty. A to byl konec všeho. Následky byly docela vážné, protože jsme skončili mezi velkými stromy a auto nevypadá zrovna pěkně. Takže nikoho nepřekvapí, že ve třetí etapě nebudeme pokračovat. Musím poděkovat Citroenu za to, že postavil tak odolné auto a taky lékařům, kteří se o nás tak pěkně starali."

A jak Brit dodává, ze soutěže odchází s pozitivy. "Možná to teď bude znít divně, ale ze soutěže jedeme s pozitivními pocity. Už s těmito slovy sice musím znít jak poškrábaná gramofonová deska, ale v Portugalsku jsem si jízdu opravdu užíval. Pocit z jízdy byl excelentní. Sice si odtud místo bodů vezeme nějaké ty bolístky, ale i tak mám dobrý pocit z toho, jak se C3 WRC chová na šotolině. Takže pokud existuje nějaký Bůh normy, tak by pro nás měl začít něco brzy konat, protože v posledních třech, čtyřech soutěžích bylo vždy něco co nám nepřálo, ať už to bylo z různých důvodů Dnes to samozřejmě byla má chyba, beru ji na sebe a teď je čas začít myslet na Sardinii," uzavírá Kris Meeke.

Komentářů celkem: 4
19. 5. 2018 23:54
0 0
Nechápu jak z toho dokázali vylézt v pohodě, ale ještě že tak... smajlík smajlík smajlík
20. 5. 2018 09:04
0 0
Jediný pozitivní pocit by měl být "přežili jsme"
20. 5. 2018 09:25
0 0
Cris si zahrává se životem.Jeho rány jsou pokaždé spektakulární.
haq
20. 5. 2018 09:30
0 0
před lety by takhle vypadalo auto po smrťáku
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!