30. 5. 2018 20:20 − 2792× − 3

Hattrick Tempestinimu nevyšel

Simone Tempestini vyhrál oba úvodní podniky rumunského mistrovství a o víkendu v Aradu měl příležitost dodělat hattrick.

Předchozí víkend se dvojnásobný rumunský šampión účastnil portugalského dílu WRC2. Podle původních plánů tam měl poprvé usednout do vytouženého Citroënu C3 R5. Ale jak je u Francouzů zvykem, nic neběží podle plánu a dodávka nových vozů se tradičně poněkud zadrhla. Tempestini musel vzít zavděk Fordem Fiesta R5 české stáje, ale soutěž dokončil jen díky Rally2. V Rumunsku se za volantem tohoto auta objevil úřadující mistr Bogdan Marisca a od začátku rally se držel na třetím místě. První etapu nakonec zakončil jako druhý, ale v sobotu nebyl schopen odolat tlaku ze strany dalšího dvojnásobného mistra Rumunska Dana Girtofana. Pilot Škody Fabia R5 se před Mariscu procpal v šestém testu a vydržel tam až do cíle.

Tempestini rally rozjel tradičním způsobem, jedním nejrychlejším časem za druhým. Po třech dílčích triumfech si na čele vytvořil náskok 21,8 sekundy, ale pak na superspeciálce chyboval a jeho Citroën DS3 R5 už se znovu zprovoznit nepodařilo. Přezbrojení na novou C3 se čím dál tím více jeví jako nezbytnost. Překvapivým lídrem Raliul Ardului KIA se po odstoupení Tempestiniho stal Valentin Porcisteanu. Mistr z roku 2011 poslední léta strávil za volantem produkčního Mitsubishi, ale pro letošek si obstaral Fabii R5 Brita Desiho Henryho. V prvních dvou podnicích se moc neblýsknul, ale tentokrát na šotolině to byla jiná písnička. Tempestiniho tempu samozřejmě nestíhal, ale zbytek pole držel v šachu. Do druhého dne odcházel se čtvrtminutovým náskokem a ten hned ráno dokázal navýšit na skoro celé dvě minuty. Po šesti letech Porcisteanu znovu ovládnul podnik rumunského mistrovství a odstoupením Tempestiniho dostává boj o titul zcela nový náboj.

Komentářů celkem: 3
30. 5. 2018 21:281
0 0
Tak nevim, někde se asi stala chyba. Ve výsledcích je u Tempestiniho Citroen Ds3 R5 a v textu Ford Fiesta R5.
31. 5. 2018 06:272
0 0
Ta Fiesta je komentářem k WRC2 Portugal smajlík
31. 5. 2018 17:033
0 0
Omolouvám se, je to ok, jen mě při čtení ujela nit, že se to vztahovalo ještě k Portugalsku.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!