Kajakem do Krumlova a hned zase zpátky

Většina účastníků popsala podmínky na trati letošní Rallye Český Krumlov jedním slovem – očistec.

Hrozba očekávaného deště se sice v servisní zóně před startem vznášela ve vzduchu, lehce konsternované výrazy jezdců v přímém přenosu ČT Sport však hovořily za vše – tak extrémní podmínky neočekával nikdo. Poněkud stereotypní prohlášení ve „stopce“ pátého testu narušila až posádka startovního čísla 6: „Nám toto počasí docela vyhovuje, byli jsme na to připravení a velice jsme si to užili. Já jen doufám, že bláto zůstává,“ konstatoval s úsměvem na rtech Martin Vlček, který neopomněl dodat, že jeho staronový ford je do nepříznivých podmínek ideální vůz. Sečteno a podtrženo, velký příval vody, který nezvládala pobrat ani pádla 4x4, Martinovi s Jindřiškou nahrál do karet a posunul je na dosah nejlepšího umístění letošní sezony. V té době však byla soutěž teprve na začátku a na posádku Kowax Racing teamu číhaly neočekávané nástrahy…

„Vlčák“ vyrážel do druhé sekce páteční etapy ze čtvrtého místa. Toto umístění si udržel i během následujících dvou testů a od večerního finiše jej dělil už jen druhý průjezd RZ Kohout. Štěstí, které příborskému jezdci za světla pomohlo k třetímu času, ho však během nočního průjezdu stejným úsekem opustilo. Fiesta, oděná do nových slušivých barev, „zakopla“ o skálu a soutěž pro ni skončila. „Nejdřív se nám zdálo, že máme jen defekt, ale hned, jak jsme objevili bezpečné místo k zastavení, přišli jsme na utrhnuté zavěšení pravého předního kola. Rázem bylo jasno, že jsme nadobro opustili nadějnou čtvrtou pozici. Až po soutěži jsme se dozvěděli, že nejsme zdaleka první, kteří na toto místo doplatili, a před devíti lety si zde přivodila defekt pneumatiky zhruba polovina špičky. Pro někoho legendární, pro nás objevený kus skály dobře schovaný za trsem trávy,“ líčil smolný okamžik Martin. Snad ještě větší zklamání zažívala Jindřiška, která vzhledem ke svému jihočeskému původu považuje Krumlov za domácí závod. „Pro mě je Krumlov nejtěžší soutěží v ČR a každý ročník je zde velkou výzvou. O to víc zamrzelo naše odstoupení z tak skvěle rozjetého závodu. Bohužel, o pověstném kameni, který nám poškodil fiestu, jsme nevěděli a po letošku na něj už jistě nikdy nezapomeneme. Bylo smutné sledovat projíždějící auta a běžící stopky na ruce. Z deprese nás ale dokázali dostat místní fanoušci, kteří nás hostili jako krále a svou skvělou náladou nás nakazili. Za to jim patří určitě veliké poděkovaní,“ dodala Jindřiška.

Od myšlenek na pokračování v soutěži použitím pravidla Super rally upustili členové Kowax Racing teamu prakticky okamžitě a rozhodli se soustředit na eliminaci škod před další soutěží seriálu. Přestože Martin Vlček na začátku sezony vyslovil obavu, zda mu pracovní vytížení umožní pravidelné starty ve „velkém“ šampionátu, následující Agrotec Petronas Syntium rally v jeho plánu nechybí. Nabroušená „fordice“ ve žlutočerných barvách vyrazí na jih Moravy v termínu 15. – 16. června.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!