Vlastimil Resl - eWRC.cz
29. 5. 2018 09:07 − 5004× − 1

Robert Čonka: „Kláře chybí tři starty do stovky!“

Omezený program letos plánuje Robert Čonka. Pražský soutěžák se představí v rámci Rallysprint série v Pačejově, Jeseníkách a Vsetíně.

V kokpitu stávající fabie časově vytíženého spolujezdce Petra Zátka nahradí zkušená Klára Hlaváčková, vracející se do aktivního rallyového dění po tříleté pauze. Ta by tím měla dosáhnout své sté odjeté soutěže.

Úvodní polovinu letošní sezóny Robert Čonka vynechává. V té druhé se však hodlá přece jen na rallyových tratích objevit. „Začneme Pačejovem a plánujeme ještě Jeseníky a Vsetín. Časová vytíženost mi bohužel nedovolila startovat dříve, i když je vše vzorně nachystané. I v letošní sezoně máme podporu našeho tradičního partnera Auto – Moto Riegger. Velmi si tohoto partnerství vážím a doufám, že se nám podaří zajet dobré výsledky a vrátit do nás vloženou důvěru. Fabia dostala přes zimu nový motor za ten totálně zničený na loňské Příbrami. Do garáže k ní přibyl ještě jeden zajímavý kousek. Jde o Renault Clio Williams, který je mojí srdcovkou. Z něj hodlám přichystat auto pro šampionát historiků. Stačí již jen pár úprav a můžeme směle do boje. Letos nicméně pojedu se stávající fabii. Změna nastane na sedadle spolujezdce. Petr Zátko je zaneprázdněn a tak mě bude navigovat staronová spolujezdkyně Klára Hlaváčková (rozená Šillerová, pozn. autora). Chybí jí pouhé tři starty do stovky a i proto nakonec k naší dohodě došlo,“ přibližuje své letošní plány zkušený pražský soutěžák.

A rovněž velmi zkušená spolujezdkyně doplňuje. „Robert mě lákal k návratu na tratě rychlostních zkoušek už několikrát. Já však považovala svoji kariéru za definitivně uzavřenou, a tak jsem dlouho odolávala. Jelikož ale bude dost pravdy na tom, že kdo se nakazil vysokooktanovým benzínem, těžko se léčí, nakonec jsem své rozhodnutí letos přehodnotila. Zahájila jsem fyzickou přípravu a těším se na pořádnou dávku adrenalinu a setkání s lidmi, které jsem roky neviděla. Vždyť za dobu mé absence jsem zavítala pouze na Bohemku a jinak jsem jen sledovala zdary a nezdary rallyových přátel na facebooku,“ zdůvodňuje pohnutky ke svému návratu na „horké“ sedadlo Severočeška.

Komentářů celkem: 1
29. 5. 2018 20:471
0 0
Tři vejce do skla aneb tři starty do stasmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!