Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 6. 2018 10:35 − 7948× − 4

Seb Loeb: Nemám motivaci k více startům

Po vyhazovu Krise Meeka přišel Citroen o jezdeckou jedničku a nikoho nepřekvapí, že se objevují nápady na návrat Seba Loeba.

Devítinásobný mistr světa Sébastien Loeb si letos jako oddychovku naplánoval tři světové starty v rally, přičemž dva už má za sebou (5. v Mexiku a na Tour de Corse 14. místo) a poslední v Katalánsku mu zbývá. Asi nikoho nepřekvapí, že po náhlém konci Krise Meeka se objevili spekulace o tom, že by se rodák z Haguenau mohl vrátit na více startů v letošním roce. Už dříve odmítl dohady o tom, že by si mohl přidat Německou rally a teď po konci Brita se nechává nadále slyšet, že letos absolvuje světový rallycross a program v rally nemíní rozšiřovat. Ve WRX má Francouz letos navíc dobře rozjetou sezónu, když drží druhé místo za obhájcem titulu Johanem Krisotoferssonem a je nejlepším z tria Peugeotů.


Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

"Teď je mým úkolem rallycross. Program ve WRC nechci rozšiřovat, nemám pro to žádnou motivaci. To, že Meeke už pro Citroen nejede, nemění nic na mém rozhodnutí. Nechci si program rozšiřovat o další soutěže, chci mít více klidu. Už teď ve WRX startuji každé dva týdny a k tomu připočtěte testy a propagační akce. Takže nic nezmění mé rozhodnutí. Pojedu Katalánsko, jak bylo v plánu, a to je vše," zůstává Seb Loeb nadále rozhodnutý o svém letošním programu, který je jasně směřován na rallycross.

Jak se dále pro server autosport.com nechává devítinásobný mistr světa slyšet, možná by alespoň našel ve svém kalendáři skulinku pro nějaké ty testy s C3 WRC: "Možná, že bych mohl být nápomocen při testech nebo tak. To by snad bylo možné, ale doposud jsme se o tom nebavili." Navíc to moc nadějně pro Citroen racing nevypadá ani s výhledem na příští sezónu, protože rallycross má zjevně stále prioritu. Zejména, když letos Francouz ani v jednom z odjetých závodů neopustil pódium a v Belgii slavil letošní první vítězství. "Teď jednáme s Peugeotem o sezóně 2019 a to je priorita," říká devítinásobný mistr světa směrem ke své budoucnosti.

Komentářů celkem: 4
2. 6. 2018 17:501
0 0
Myslím ze to je dobre, zavání to úrazem na lyzich..
Fox
2. 6. 2018 23:272
1 1
Není divu, že se Sebovi nechce nic víc, než k čemu se zavázal. Kdyby šlo o starty s konkurence schopným vozem, možná by o tom mohl přemýšlet, ale s momentálním výtvorem by jen hazardoval se svým renomé...
A je fakt, že v rallykrosu se mu celkem daří, celý tým jede pro něj, tak je jasný, kde jsou priority.
3. 6. 2018 11:103
1 0
Sebastien Loeb udělal pro rally maximum maxima včetně nás fanoušků. Dopřejme mu klid a pohodu v získání titulu v rallycrossu. Seb, za mne, moc děkuji za ty všechny roky ve WRC.
3. 6. 2018 16:214
0 0
Tak letos to má fakt dobře rozjetý v rallycrossu s dobrým autem. Chápu, že nechce nic riskovat a jezdit s C3.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!