5. 6. 2018 12:55 − 3320× − 0

Uzávěrka přihlášek Hustopečí míří do finiše

V úterý 5. června o půlnoci se uzavře příjem přihlášek na Agrotec Petronas rally 2018, který se uskuteční 15. – 16. 6. v okolí Hustopečí.

Aktuální seznam čítá 14 vozů specifikace R5, dva speciály Super 2000 a dva vozy WRC.

V seznam startujících nechybí špička českého i slovenského šampionátu. Na startu AGROTEC PETRONAS rally tak s jistotou nebudou chybět známá jména jako Jan Kopecký, Václav Pech, Filip Mareš, Miroslav Jakeš či Martin Vlček, ze slovenské strany pak Grzegorz Grzyb, Martin Koči, Jaroslav Melichárek, Vlastimil Majerčák či Peter Gavlák. Speciál Ford Focus WRC představí Jan Dohnal, Škodu Fabii WRC pak Tomáš Kukučka.

Zajímavou konfrontaci slibuje i produkční kategorie. Po pouze se na české tratě vrací Martin Březík, kterému budou chtít sekundovat další produkční lancery Martina Šikla, Lukáše Matěny, Jana Jelínka, Jaroslava Pešla či Jakuba Čapky. Kvalitní produkční vozy však přiveze do Hustopečí i početná slovenská skupina. Hlavním tahákem bude Jozef Béreš jr. s Mitsubishi Lancer Evo IX, zajímavou podívanou slibují imprezy bratří Lapdavských a Tomáše Konečného.

Bohužel kategorie „dvoukolek“ přišla o aktuálního lídra šampionátu. Lumír Firla se totiž dlouhodobě zotavuje s civilní nehody na motocyklu a v Hustopečích bude s jistotou chybět. Jeho pozici tak budou chtít zaujmout Julian Wagner, Jan Talaš, René Dohnal, Michal Horák a Robert Hordossy. Ze Slovenska jistě zamíchají kartami klasifikace vozů s jednou poháněnou nápravou loňský šampión RSS a aktuální vedoucí muž slovenského šampionátu ve „dvoukolkách“ Egon Smékal a jeho tradiční rival Martin Kysucký.

Na domácích tratích nebude chybět v kategorii R-GT ani unikátní Abarth 124 Rally hustopečského Martina Rady, stejně jako plejáda atraktivních vozů Porsche 997 GT3.

Kromě české a slovenské špičky soudobých vozů pořadatelé očekávají i posádky historických vozů a tzv. „pohárových tříd“ 14-18. Historici se mohou do závodu přihlásit v rámci slovenského šampionátu. K tomu mohou využít elektronickou přihlášku, prostřednictvím odkazu www.sams-asn.sk/prihlaska (tento odkaz platí i pro posádky MSR v rally).

V rámci Poháru pořadatele se budou moci závodu zúčastnit vozidla tříd 14, 15, 16, 17 a 18 dle kapitoly „F“ NSŘ článku 2.2. Bezpečnostní výbava jezdců musí odpovídat předpisům pro bezpečnostní výbavu posádek pro danou třídu dle SPR a NSŘ.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!